Много близо до международното летище на Тампа, щата Флорида, е

...
Много близо до международното летище на Тампа, щата Флорида, е
Коментари Харесай

Дневник: Коя е фирмата в Маями, спечелила в САЩ поръчка за стотици хиляди снаряди от България

Много покрай интернационалното летище на Тампа, щата Флорида, е бизнес паркът " Айлънд сентър " с офиси на компании като " Куайът профешънълс " ( " Тихите експерти " се показва като водач измежду изпълнителите на контракти за американската защита за разбор на огромни масиви данни и неестествен интелект) и " АРМА глоубъл корпорейшън " (част от структурите на колоса " Дженеръл дайнамикс ", основана за " поддръжка на най-сложните стратегии на частите за специфични интервенции " ), написа Дневик.

Тук е и офисът на малко известна отвън професионалните среди компания, спечелила на 30 януари 2023 година поръчка от Пентагона за покупка от България на хиляди снаряди за гаубици по натовски стандарт. " Глоубъл милитъри продъктс " (Global Military Products) е дъщерна компания на " Глоубъл Орднънс " (Global Ordnance) - " притежаван от ветерани малък бизнес за доставяне с тактическо съоръжение и боеприпаси ".

Този " малък бизнес " е получил четири пети (почти 402 милиона долара) от поръчка за боеприпаси, поделена с колоса " Нортроп Груман " (Northrop Grumman), за който отиват 120 милиона $. Изданието Defense One твърди, че те би трябвало да отидат в помощ на армията на Украйна. Преди седмица Би Ти Ви имаше репортаж по тематиката, само че в него не се приказва, че това ще замине за украинската войска.

В случая с Global Military Products става дума за боеприпаси от България, които надалеч не са най-типичният артикул на българските оръжейни фабрики. Това са 155-милиметрови снаряди за гаубици, каквито българската войска няма, производството им в страната се представяше от служебното държавно управление на  " пробно " ниво (пред Би Ти Ви икономическото министерство и ВМЗ - Сопот, споделят, че е допустимо и серийното произвеждане - бел. ред.), въпреки местните ВМЗ и  " Трансмобил " да ги популяризират измежду предлаганите артикули.

Още в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР