Много бебета, родени от ваксинирани с РНК препарат срещу Ковид-19

...
Много бебета, родени от ваксинирани с РНК препарат срещу Ковид-19
Коментари Харесай

Бебетата, чиито майки са ваксинирани, имат антитела против вируса за месеци

Много бебета, родени от имунизирани с РНК препарат против Ковид-19 дами, имат антитела в продължение на шест месеца, сочат данни от американско изследване, представено от Ройтерс.

В проучването са взели участие 28 шестмесечни деца, родени от майки, които са получили две дози ваксина сред 20-та и 32-ра седмица от бременността си. В този интервал предаването на майчините антитела към плода посредством плацентата е най-високо. Тествани са и 12 бебета на същата възраст, чиито неимунизирани майки са били инфектирани с Ковид-19 по това време от бременността си.

Специалистите от Бостън откриват съществуването на антитела IgG при 57 % от родените от имунизирани дами и едвам при 8 % от бебетата на тези, които са преболедували, само че не са се имунизирали против новия ковид, заяви Българска телеграфна агенция.

Учените не могат да кажат какъв брой високо би трябвало да е равнището на антителата, с цел да пази от зараза, а и те не са единственият предпазен механизъм на организма. Но " доста заинтересувани страни от родители до педиатри желаят да знаят какъв брой дълго майчините антитела съществуват при децата след имунизация, а в този момент можем да получим някои отговори ", споделя лекар Андреа Едлоу от Общата болница на Масачузетс в Бостън. Тя показва вяра, че резултатите от проучването ще дадат тласък на бременните да се имунизират против Ковид-19.

Данните от изследването са оповестени в списанието на Американската здравна асоциация.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР