Много бързо институциите трябва да се задействат и да се

...
Много бързо институциите трябва да се задействат и да се
Коментари Харесай

Владислав Панев: Бързо трябва да се проверят твърденията на Илчовски, за да не се "нарани" капиталовият пазар

" Много бързо институциите би трябвало да се задействат и да се ревизират изказванията на Илчовски, с цел да не се нарани така и така нежната известност на финансовия пазар. "

Това сподели, финансистът и съпредседател на " Демократична България " Владислав Панев в предаването " Лице в лице ".

В петък беше съвещанието на парламентарната комисия за проверка на ръководството по скандалните изказвания на предприемача Светослав Илчовски за рекет и корупция.

„ Това, което би трябвало да се откри, е дали е имало продан на пари по сметките на Илчовски и на „ Градус “, тъй като става дума за 65 милиона лв. – доста повече от чекмеджета, цялостни със злато или евро. 65 млн. лв. – с толкоз твърди Илчовски, че е имало фиктивни покупко-продажби през 2017 година за, съгласно него, да надуят оборотите на „ Градус “, да надуят неговите продажби и акциите да станат по-атрактивни за вложителите. Не знам дали това се потвърди. И инспекторите би трябвало да бъдат намесени, които са британска компания „ Бейкър тили “, която не е от най-големите, само че не и инцидентна компания в сектора “, сподели Панев.

Той изясни, че е гледал докладите на „ Градус “:

„ Видях, че има сериозен растеж на тяхната продукция - земеделска продукция, покупка на зърно и продажбата му. Това в някаква степен е доказателство на думите на Илчовски за повишени обороти, само че би трябвало да се ревизират тези неща, тъй като може да става въпрос за нещо напълно друго “, изясни съпредседателят на „ Демократична България “.

" От друга страна в случай че изказванията на Илчовски не се потвърдят и става дума за откровена операция, тогава „ Градус АД “ има цялостното съображение да съди Илчовски за засегната известност – става дума не просто за засегната известност на една компания, а на целия финансов пазар ", добави Панев.

Според него и в единия, и в другия случай финансовият пазар ще пострада за години напред и доверието в него ще се разрушава.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР