Много американци вярват, че демократът Джо Байдън е спечелил президентските

...
Много американци вярват, че демократът Джо Байдън е спечелил президентските
Коментари Харесай

Анкета: Над 30% от американците смятат, че президентските избори в САЩ са били манипулирани

Много американци имат вяра, че демократът Джо Байдън е спечелил президентските избори през ноември 2020 година поради фалшификации . Това сочат резултати от изследване на публичното мнение, извършено от 9-ти до 14-ти юни от изследователската работа на Университета в Монмут, оповестява ТАСС. Според цитираните данни, 61% от интервюираните споделят, че имат вяра, че успеха на Байдън е обективна . 32% от запитаните декларират, че демократът е победил предходния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп „ поради изборна машинация “ . Останалите не дават отговор на този въпрос еднопосочно.

Малко по-малко от половината от интервюираните, които имат вяра, че демократът е победил поради фалшификациите, декларират, че " в никакъв случай няма да признаят за президент " . Други показват, че предизборните разногласия би трябвало да бъдат оставени в предишното.
 The New York Times: В Съединени американски щати проверяват допустима интервенция на украински служители в изборите през 2020 година The New York Times: В Съединени американски щати проверяват допустима интервенция на украински служители в изборите през 2020 година
Федералната прокуратура в щата Ню Йорк проверява дали някогашни и сегашни украински чиновници са се пробвали да повлияят на изборите през 2...

Както прецизират откривателите, сходни анкети са били извършени и през януари и март тази година и през ноември 2020 година във всички случаи делът на интервюираните, които имат вяра, че успеха на Байдън е резултат от фалшификации, също е 32%. Това мнение се споделя най-много от последователите на Републиканската партия на Съединени американски щати. Последното изследване включва 810 възрастни в Съединените щати. Анкетата е направена по телефона.

Тръмп и други републиканци оповестяват за систематични нередности при гласуването след изборите през ноември 2020 г . Те неведнъж са се обръщали към съдилищата с условието да се направи броене на гласовете в редица щати. Действията на републиканците обаче не са били сполучливи, техните искове са отхвърлени от съда, в това число Върховния съд на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР