Мним рейнджър праща съкровищаОт ГДБОП предупреждават за нови престъпления в

...
Мним рейнджър праща съкровищаОт ГДБОП предупреждават за нови престъпления в
Коментари Харесай

Любов във фейсбук завършила с измама

Мним рейнджър праща съкровища
От ГДБОП предизвестяват за нови закононарушения в интернет

Българки с разрушени сърца пратили хилядарки на “мачовци” в Северна Африка

Българки стават жертва на измамници, в които се влюбват във фейсбук и стартират да им пращат пари. Получени са десетки сигнали за стотици хиляди лв., отпътували по сметки на нарушители, които нормално са от Северна Африка, оповестиха от ГДБОП.

Преди две седмици жена от Хасково се срещнала в обществената мрежа мрежа с чужденец, показал се като Джон Максуел. За малко той съумял да омае нашенката и ѝ заречен да дойде при нея в България, с цел да заживеят щастливо. Казал, че е доста богат, само че има някой проблеми. “Той е някогашен боен от Афганистан. Там била паднала бомба в бижутериен магазин и всички тези полезности той ги събрал в един колет и ѝ го изпратил, само че сега бил спрян в Лондон и тя би трябвало да преведе пари на сметка в Испания”, описа пред Българска национална телевизия Димитър Митев синът на жертвата, който живее в Норвегия. От него майка му поискала 8000 лева, само че била инструктирана да не му споделя защо.

“Преводите са от 10-20 хиляди български лв., само че имаме и случай отпреди два месеца, при който млада българка е изпратила над 400 хиляди лева”, сподели Владимир Димитров, началник на отдел “Киберпрестъпност” в ГДБОП. Той предизвести, че измамниците употребяват откраднати фотоси от профили - най-често на “мачовци” - военни, лекари или чиновници от задачи на Организация на обединените нации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР