Мним полковник е измамил по телефона възрастна жена от Търговище.

...
Мним полковник е измамил по телефона възрастна жена от Търговище.
Коментари Харесай

Мним полковник измами по телефона възрастна жена от Търговище

Мним полковник е измамил по телефона стара жена от Търговище. Тя е дала на "служител на реда " 1 600 лв., оповестяват от Областната дирекция /ОД/ на Министерство на вътрешните работи в Търговище.

Самотноживеещата 77-годишна жена получила позвъняване по стационарния си телефон, в което мъж, представящ се за полковник Тодоров, помолил за подпомагане. Жената трябвало да помогне на управляващите в интервенция по задържане на причинители на телефонни измами. Мнимият полковник дал инструкции тя да събере пари и да ги хвърли през балкона на жилището си. Обещано й било, че по-късно сумата - 1 600 лв., ще бъде върната. Жената била предизвестена от съображения за сигурност да се скрие навътре в жилището, с цел да не пострада при възможна пукотевица.

Случаят се проверява в досъдебно произвеждане.

Това е първият случая на телефонна машинация в Търговищко за новата година. От полицията молят при приемане на сходен тип телефонно позвъняване жителите неотложно да потърсят свои близки и никога да не дават пари на непознати. Напомняме, че в България всички институции ползват идентични стандарти в работата си по платежни интервенции - разплащания се правят на особено избрани места, в работен ден и откритото работното време, като постоянно се сверяват персоналните данни и се издава документ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР