Мненията са полярни, но жените в риск са сред нас.

...
Мненията са полярни, но жените в риск са сред нас.
Коментари Харесай

Страх вкъщи, когато ти посяга съпругът ти полицай

Мненията са полярни, само че дамите в риск са измежду нас. В Дир.бг ще ви разкажем истории на дами, които сега търпят и са жертва на домашно принуждение.

Имената и градовете, в които се развиват дейностите, ще променим от съображения за сигурност на пострадалите. Историите обаче са действителни и са ни предоставени от спешен център, в който всекидневно се сблъскват с казуса.

Става въпрос за жена, която е подложена на огромно физическо принуждение от страна на брачна половинка си, който е чиновник в структурите на полицията. Двамата са имали дълга предбрачна връзка, като по време на нея на моменти връзките им са се обостряли и е имало случаи на психическо и физическо принуждение.

Все отново те били редки. Голямата покруса настава, откакто двамата подписват брак. Тези тежки връзки не престават, а след раждането на първото им дете даже се задълбочават. Тежък акт на жестоко физическо принуждение е сбъднат скоро след раждането на второто дете в фамилията. И това се случва в интервала, в който дамата към момента не се е възстановила от наложилата се оперативна намеса при раждането.

Страх


Това е водещото възприятие, което кара дамата да не споделя фамилните си проблеми с никого. Тя просто е безсилна, тъй като се опасява от брачна половинка си в поради контактите му в полицията. Очаква, че сътрудниците му ще бъдат солидарни с него и няма да подхващат нищо в нейна отбрана.

И, да, също по този начин е вярвала, че е допустимо нещата да се трансформират към положително, тъй като след всеки акт на принуждение, брачният партньор й ставал доста благ, извинявал се, подарявал й дарове.

И по този начин се стига до тежък случай, след който тя си прави трезва равносметка на живота до момента и осъзнава, че децата са евентуални жертви на душевен тормоз, откакто са очевидци на всичко протичащо се сред родителите им.

В последна сметка тя се взема решение и се обръща към център за предварителна защита. След няколко съвещания със обществен служащ и психолог, вследствие на които дамата се освидетелства при персонален доктор за наличните й пострадвания, тя подава сигнал в полицията. Подава и иск към съда, с цел да се издаде на брачна половинка й ограничаваща заповед. Магистратите, откакто се срещат с проблема, постановат следните ограничаващи ограничения:

1. Насилникът да не приближава нея и децата на по-малко от 100 метра;

2. Насилникът да се въздържа от осъществяване на насилие;

3. Насилникът да посещава профилирана стратегия за причинители на домашно принуждение.
4. Отстраняване на насилника от взаимно населяваното жилище за избран интервал от време;

5. Временно установяване местожителството на децата при потърпевшия родител (т.е. майката);

Полицейските инспектори са връчили правосъдната заповед на насилника, а той е бил заставен да напусне жилището. Предупреден е, че при положение, че приближи жена си и децата, ще наруши правосъдната заповед и ще бъде задържан .

Към момента дамата живее независимо с двете си деца в общото им жилище. Съпругът й е направил няколко опита да се свържe с нея по телефона, с цел да й се „ извини” и да я „ помоли” да стопира делото за домашно принуждение, само че дамата изрично отхвърля да беседва с него.

Сагата търпи развиване, само че страхът от принуждение остава.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР