Мнения в ефира на Нова ТВ сблъскаха водачите на листи

...
Мнения в ефира на Нова ТВ сблъскаха водачите на листи
Коментари Харесай

Свиленски срещу Желязков: Искаме България без корупция

Мнения в ефира на Нова ТВ сблъскаха водачите на листи в 24 МИР в София Росен Желязков от ГЕРБ и Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

„ 4 април е датата, на която България би трябвало да тръгне в друга посока. Искаме да дадем нова визия, нов път за ръководство на страната. Искаме България на образована и здрава нация. Искаме България, която да развива мощна стопанска система. Искаме България, в която да се съблюдава държавността, да се почитат институциите. Искаме България, в която да няма корупция. Искаме България, в която българските жители да живеят свободно и умерено. Затова на 4 април желаеме вота на българските избиратели”, уточни Свиленски.

„ ГЕРБ завършва един извънредно сполучлив мандат. Правителството на ГЕРБ и „ Обединени патриоти” освен извърши предизборните задължения, които поеха през 2017 година В огромна част от индикаторите ги надминаха. 2017 година прогнозата беше за актуалната година Брутният вътрешен продукт в размер на 110 милиарда, в този момент сме на 124 милиарда Минималната работна заплата се усили с 1/3 - от 460 лева до 650 лева Минималната пенсия се усили съвсем два пъти - на 300 лева Средната заплата доближи 1 500 лева След Естония ние имаме най-ниския % на дълг към Брутният вътрешен продукт - към 23%. Ние извънредно добре управляваме нашите обществени финанси. Всяка година имаме растеж на стопанската система не по-малък от 3.5%. ", сподели Желязков.

Управлението на Коронавирус рецесията

„ 2017 година, когато стартира мандатът на ГЕРБ и „ Обединени патриоти”, ние бяхме страна, ръководител на Европейския съюз и влязохме извънредно сполучливо в европейския спор, като водачи на същия. Миналата година, както всички останали страни, станахме обект на една невиждана пандемия. Здравната ни система, на инат на всички прогнози, се оказа готова и съумя да устои на провокациите. Благодарение на човешкия запас, на материалната база и средствата, които се усилиха с 2 милиарда в здравната система”, безапелационен бе Росен Желязков.

„ Как се оправят ръководещите ще кажат българските жители. Какво предлагаме ние? От първия ден на рецесията казахме, че би трябвало да има държавна политика по ръководство на рецесията. Казахме, че би трябвало да се задейства проектът от 2008 година за пандемичните обстановки. Казахме, че популацията би трябвало да се тества всеобщо и гратис, което се прави във всички страни, единствено България още не. Казахме, че би трябвало да има чисти лечебни заведения. Всички лечебни заведения в границите на тази рецесия бяха напълнени с Коронавирус отделения, което сложи другия проблем - хора с други болести да не могат да се лекуват”, разяснява Свиленски.

Справянето с икономическите и обществените последствия от пандемията

„ Безпрецедентна обстановка с пандемията. Мерките, които бяха подхванати, въпреки и да се търпят упреци за тяхната непълнота по мярка и във връзка с времева рамка за снабдяване са извънредно смислени, потребни и дадоха опция в обществен проект да се запазят 300 000 работни места. Това са обстоятелства, които няма да се уморим да повтаряме. Те се признават и от нашите обществени сътрудници. Беше зает народен запас - 3 милиарда лева - невиждано за нашата история”, изясни Желязков.

„ Втората част от активността на държавното управление след тази рецесия - компенсирането на българските жители - обществено икономическите ограничения, още веднъж, съгласно нас, претърпяха неуспех. Всяка мярка, която предложиха - било то 60/40, 80/20, всички те закъсняха. Нито една не стигна в точния момент до българския бизнес. Нито една от тях не стигна в точния момент до българските жители - до дома, до всеки един човек, който е обиден от рецесията. Затвори се бизнес, затвориха се заводи, хората ги пробраха у дома и никой не им оказа помощ през тази рецесия. Сега, отвориха бизнеси, още веднъж никой не мисли за тези дребни и междинни бизнеси”, е на мнение Свиленски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР