Мнението му е по повод вчерашното изказване на президента Румен

...
Мнението му е по повод вчерашното изказване на президента Румен
Коментари Харесай

Кирил Петков: Истинската драма зад думите на президента е, че той просто не иска неговият главен секретар да бъде сменен

Мнението му е във връзка вчерашното изявление на президента Румен Радев, който съобщи, че преодоляването на Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност от държавното управление цели експлоатирането им за користни политически и стопански цели, както и за опорочаване на изборния развой. Относно националния празник, президентът напомни, че Трети март остава идея, която сплотява милиони българи на всички места по света. 

" Всички разбираме, че същинската драма зад думите на президента е, че той просто не желае неговият основен секретар да бъде заменен, макар показните убийства, ужасяващите закононарушения на принуждение и смразяващи престъпни летописи. Сигурността на хората е по-важна от нечия персонална потребност за надзор ", написа съпредседателят на Политическа партия.

Според Петков " псевдонационализмът е взел на мушка като лесна цел за популизъм " тематиката за Трети март.

" Този празник е доста значим ден за българската история и ще остане значим вечно. Аз желая да е празник, който цяла България чества и да не не помни в никакъв случай ", отбелязва той. И изяснява, че предлагането 24 май да бъде народен празник не омаловажа смисъла на 3 март.

" България може да бъде още веднъж велика и просперираща страна, когато знанието и образованието са сложени в фетиш за бъдещите генерации. Точно там се крие същинският национализъм, който гледа и към бъдещето на нашите деца ", приключва постът на Петков.

 

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР