Млякото е особено важно за растенията, тъй като то ги

...
Млякото е особено важно за растенията, тъй като то ги
Коментари Харесай

От както разбрах вече винаги подхранвам зеленчуците градината с мляко

Млякото е изключително значимо за растенията, защото то ги подхранва с извънредно скъпи хранителни субстанции като магнезий, калий, калций, желязо. Най-важното е, че то е изцяло безвредно за тях, само че и за хората.
В процеса на напредък растенията се нуждаят от огромно количество азот. Най-лесно и безвредно е да им го осигурите посредством млякото. Също по този начин, то е елементарен метод да възстановявате и киселинността на почвата. Ето и пропорцията: разтворете литър кисело мляко, кефир и суроватка в 10 литра вода. Добавете и 3 капки йод към сместа. Използвайте един литър от нея за шубрак.
 Овесено мляко или мляко от бадемови ядки? Кое да изберете Овесено мляко или мляко от бадемови ядки? Кое да изберете
Преди имаше единствено краве мляко и всички бяхме удовлетворени, откакто изпием ежедневната чаша. Но в този момент има безчет налични варианти, измежду които я...
Млякото е натурален бранител и от някои заболявания като брашнеста мана. За нея сместете един литър мляко, 30 капки йод и малко течен сапун. Разредете в 9 литра вода, оставете да престои малко и напръскайте растенията.
Йодът оказва помощ на растенията да се борят с гъбичките и други болести, само че също по този начин усилва и фотосинтезата. Ето и какви са останалите изгоди от млякото върху зеленчуците в градината:
·        За да предпазите доматите от гъбички и други болести пригответе спрей от 1 част мляко и 9 елементи вода. Пръскайте един път месечно.
·        Млякото също по този начин отблъсква някои вредители, които ядат листата или корените на растенията ви.
·        Ако смесите млякото с меласата ще извършите растенията по-здрави и устойчиви, защото разтворът съдържа огромно количество въглехидрати.
 Тайната на съвършения айран Тайната на съвършения айран
Айранът е обичана напитка за дребни и огромни. Тя е отлично средство за утоляване на жаждата. Млечният коктейл е желан както за заку...
·        Спреят с мляко защищава от мухъл също толкоз добре, колкото скъпите такива от агро аптеката. За да го извършите смесете 40% мляко и 60% вода. Пръскайте на всеки 10 дни през вечерта.
Можете да си приготвите и млечно знамение за домати. Най-добре е подхранването да стартира, когато цъфтят. Ето и съставките:
·        9 литра вода
·        1 литър мляко
·        1 чаена лъжичка борна киселина
 Пет изгоди от Златното мляко и за какво би трябвало да пиете този източен балсам преди лягане Пет изгоди от Златното мляко и за какво би трябвало да пиете този източен балсам преди лягане
Млякото с куркума е известна индийска напитка, която се употребява необятно поради многочислените изгоди за здравето.  Млякото с курк...
·        10 капки йод
Преди добавите борната киселина, разтворете я в малко количество вода. Тя особена значима за растенията, тъй като им дава нужната мощ, от която се нуждаят за растежа си, само че също по този начин защищава и от фитофтората. Тя оказва помощ и във етапа на напредък.

Йодът от своя страна е потребен за метаболитните процеси в растенията, понижава и риска от изгниване.

Тренирането на растенията е добре да се прави или в облачно време, или рано заран. Не се предлага в слънчевите дни, защото листата могат да изгорят. Най-добре е да го прилагате вечер, когато слънцето е по-слабо. Прилага се с изпръскване по всички листа.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР