Младшите служители в Главна дирекция Изпълнение на наказанията и Главна

...
Младшите служители в Главна дирекция Изпълнение на наказанията и Главна
Коментари Харесай

Над 3 хил. младши охранители ще получат 88 лв. увеличение на заплатите

Младшите чиновници в Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " и Главна дирекция " Охрана " ще получат по 88 лева към главните си заплати. За това са се договорили синдикатите в двете дирекции и управлението им след среща при министъра на правораздаването Цецка Цачева, заяви ведомството.

От известието се схваща, че сумата идва от обещаните от премиера Бойко Борисов 15 млн. лева в допълнение за заплати на охранителите на фона на техните митинги.

Днешното нарастване влиза в действие със задна дата от 1 март.

В края на март министър Цачева подписа заповед, с която се изравниха възнагражденията за характерните условия на труд на двете основни дирекции с тези на чиновниците от Министерство на вътрешните работи. Заповедта влезе в действие със задна дата – от 1 януари 2018 година и с нея сумата за характерни условия на труд от 95 лева стана 190 лева

Днешното контрактувано нарастване обгръща 1149 чиновници от Главна дирекция " Охрана " и 2884 от Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ". Това са чиновници, които работят по Закона за Министерство на вътрешните работи, само че в заплатите им бяха много по-ниски от тези на сътрудниците им в Министерство на вътрешните работи на аналогични длъжности.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР