Младоженци от Хасково изгубили пръстена на морето. На него било

...
Младоженци от Хасково изгубили пръстена на морето. На него било
Коментари Харесай

Невероятна история: Младоженец загуби халката си на плажа, но морето му я върна

 Младоженци от Хасково изгубили пръстена на морето. На него било имало изписано само женско име и датата на сватбата - юли, тази година. След съществено търсене и благодарение на бургаския екип на NOVA и  спасителите на плаж " Смокиня ", халката към този момент им е върната.

Христо и Емили от София станали семейство Христови на 11 юли тази година. През август  отишли на море. Но халката на младоженеца паднала във водата. Опитал  да  скрие това от Емили.

" Първоначално не й и споделих.Тя видя, че нещо търсим.Аз и моите другари купихме 2-3 чифта очила и се гмуркахме може би 3-4 часа.Точно,когато слънцето беше най-ярко тя почна да се гмурка с нас, само че не знаеше какво търсим ", споделя младоженецът Христо.

Разочаровала се, когато схванала, че единствено след месец на пръста на брачна половинка й, пръстенът е отвеян от морето.Оставили координати на спасителите, само че не вярвали,че морето ще им я върне и то посредством семейство от Хасково.

  " Все едно, че преди малко някой я беше пуснал. Предния ден имаше неспокойствие по този начин много съществено и допускам,че я беше изкарало. Тя беше много лекичка. Доста миди имаше изхвърлени по брега ", спомня си Иво Койчев.

" От вътрешната страна пишеше " Емили- 11 юли 2021 ".Веднага стана ясно,че това е младо семейство,което преди малко е сключило цивилен брак и ние взехме решение,че за тях тази халка е извънредно скъпа и с огромен сантимент ", споделя Маруся Цонева.

След като разпитали други летовници и спасители, фамилията от Хасково се свърза с екипа на NOVA и по този начин помогнахме да стигнат до Христо от София. 

" Много благодаря на тези хора,защото в действителност откриха някакъв метод да се свържат с мен и да върнат халката, а не просто да си я приберат. Това са доста положителни хора и доста им благодаря ", съобщи Христо Тодоров.

На плаж " Смокиня " пристигнаха родителите на Христо, с цел да приберат венчалният пръстен. Пръстенът е открит на 31 август - в деня, в който тъкмо преди година Христо предложил брак на Емили. А става известно губенето на халки е нещо като традиция в фамилията му.

" Преди повече… може би 25 години - аз също съм губила моята халка. Това се случи една зима и надлежно на пролетта моята свекърва откри халката и ми я върна ", споделя Стоянка Тодорова, майка на Христо.

Сега Христо е решил да резервира изгубената халка като фамилна светиня. На пръста си ще носи новата, която поръчали в това време.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР