Младо момиче от Великобритания надмина гениите Алберт Айнщайн и Стивън

...
Младо момиче от Великобритания надмина гениите Алберт Айнщайн и Стивън
Коментари Харесай

12-годишно момиче надмина Айнщайн и Хокинг

Младо момиче от Англия надмина гениите Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг в IQ тест на Менса. 12-годишната Лидия Себастиян (Lydia Sebastian) от Есекс направила теста в опит да влезе в обществото, в което одобряват единствено най-хубавите 2 % от миналите теста.

Резултатът ѝ бил 162. Това е допустимо най-високият резултат за хора под 18 години. Айнщайн не е прекосявал съвременен тест на Менса, само че се счита, че имал IQ, равно на 160, колкото има и Хокинг.

Само 1 % от хората, които поставят теста на Менса, реализират оптималния резултат. Средният резултат е 100, а за „ гении “ се считат тези, които имат резултат над 140.

Това е вторият път за този месец, в който младо момиче надминава най-великите учени. 12-годишната Никол Бар (Nicole Barr) също е от Англия и също реализира оптималния резултат. Това е добра индикация, че възрастта не лимитира интелекта.

Все отново е значимо да се спомене, че коефициентът на просветеност не ни споделя какъв брой интелигентен е даден човек. Невролози са потвърдили, че тестванията пресмятат съответно паметта, математическите качества и словесно-логическото мислене, само че не могат да изчислят цялостния разсъдък, при който се изисква едновременна работа на няколко области на мозъка.

„ Когнитивните умения, които се мерят с коефициента на просветеност, са доста значими, само че също по този начин са значими и прочувствения и обществения разсъдък “, споделя Аманда Потър (Amanda Potter) от Британско психическо общество.

„ Тестваме коефициента на просветеност, тъй като желаеме да разберем до къде могат да стигнат опциите за научаване на нова информация, оправянето с двусмислена информация и разсъждаването посредством здрав разсъдък. “

Въпреки всичко 162 е необикновен резултат за тази възраст. „ В началото бях много обезпокоена, само че беше доста по-лесно, в сравнение с чаках и тогава се отпуснах “, споделя Лидия за The Guardian. „ Дадох всичко от себе си. “

IQ пробата на Менса е разграничен на две елементи – схващане при четене и схващане при образни стимулации. Максималният резултат за деца под 18 години е 162, а за възрастни е 161.

Все още не се знае дали Лидия ще бъде призната в Менса, само че Никол към този момент е призната. Това най-вероятно значи, че и двете девойки имат място в обществото на хора с най-голям коефициент на просветеност. Ще изчакаме да забележим какво е приготвило бъдещето за тези две умни девойки.

Science Alert

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР