Младо момче от Пловдив, болно от левкемия, е здраво благодарение

...
Младо момче от Пловдив, болно от левкемия, е здраво благодарение
Коментари Харесай

Кръвни братя се срещат 3 г. след получения шанс за нов живот

Младо момче от Пловдив, болно от левкемия, е крепко с помощта на чужд от Израел, оповестява bTV.

Кръвни братя - Ноам живее в Израел, а Николай в България. Преди три години младежът от Израел подарява кръвта си на Ники, който се нуждае от костномозъчна трансплантация, с цел да живее. Двамата не се познават до преди няколко месеца, когато е първата им среща в Израел.

" Честно казано първите 30 секунди не знаех какво да кажа, беше много емоциално, просто се гледахме и се прегръщахме, в действителност беше доста вълнуващо ", споделя Николай Попов от Пловдив.

" Виждах пред очите си индивида, на който съм избавил живота. Беше в визиите ми, само че, когато го видях, разбрах какво съм направил. Двамата имаме една кръв, той е мой брат ", показа Ноам Глик.

По закон тайната на донорството се пази две години. Когато срокът изтича, двамата младежи по едно и също време изпитват едно и също предпочитание - да знаеш с кого делиш една кръв. Издирват се и се намират.

" Имаме много общи неща сред нас, доста общи ползи, музика, разгворът върви все едно се познаваме от доста време ", споделя Ники.

Когато е 18-годишен, в казармата Ноам подарява безплатно своята кръвна проба на Международната донорска банка с вярата, че може да избави човешки живот. И се оказва единственият късмет за чужд на хиляди километри разстояние.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР