Младо момче изказа разочарованието си от Спешната помощ в Стара

...
Младо момче изказа разочарованието си от Спешната помощ в Стара
Коментари Харесай

Младеж посети по спешност болницата, лекарите го попитаха какво търси там

Младо момче изрече разочарованието си от Спешната помощ в Стара Загора.

За Виктор Димитров новата година не стартира добре - започва я с вървене по лечебни заведения. Младежът твърди, че резултатите от ходенията обаче не са задоволяващи от страна на незабавни отделения, частни и държавни лечебни заведения.

В обществената мрежа Виктор разгласява пост с една единствена цел -  " да оказа помощ по един или различен метод на хората, които имат потребност от незабавна помощ - да знаят, че не може да се разчита на кабинетите за незабавна помощ ".

Димитров споделя в каква безумна обстановка е изпаднал в търсене на непокътнат незабавен кабинет. В 3:30 ч. са тръгнали с татко му по незабавните кабинети, като първо са посетили незабавното поделение на Окръжна болница.

" Събуждането на личния състав се случи много бързо - 10-тина минутки. В коридора една жена, може би лекарка или мед. сестра, ни попита - какво търсите тук? Може би съм пристигнал на разходка в 4:00 ч. сутринта пред незабавния кабинет... Обяснихме въпросния случай на съненото момиче, което отвори вратата на отделението, а тя ни отпрати с думите " отидете в инфекциозно ". Понеже и преди са ни разигравали тъкмо по този метод, отидете тук, отидете там... Реших, че е най-добре да отидя в болница " Тракия ", написа Виктор.

Младежът и татко му се запътили към болница " Тракия ", а в незабавното поделение имало доктор, който обаче отпратил фамилията към инфекциозното. Докторът съобщил на момчето, че не може да помогне на татко му по никакъв метод. " Тогава ми пристигнаха едни мисли в главата, ами в случай че беше някой негов непосредствен, дали нямаше да може да го одобри, или работите щяха да наподобяват по радикално друг метод ", написа момчето.

" След това пренасочване още веднъж потеглям към Окръжна, този път за инфекциозното поделение, където към този момент чакам съответно решение на казуса и най-сетне, да одобряват татко ми и да се работи по казуса. Отивам пред отделението, там няма никой, всичко е заключено и звъня на звънец. В продължение на 10-15 минути настоятелно звънене, даже не си направиха труда да отворят. Нямаше какво да очаквам повече и потеглям още веднъж към най-близкото непрекъснато поделение със незабавен кабинет, а точно ДАР. Спокойно и от там нищо не се промени, 5 минути на звънеца, обаче хората, заклели се да оказват помощ, и по този начин наречени ДОКТОРИ, не отвориха още веднъж. Вече просто бях отчаян тотално и нямах вяра, да чакам някъде да оказват помощ ", добавя Виктор.

Димитров не пропусна да благодари на аптекарите, че са му помогнали с нужните медикаменти за татко му, с цел да закрепят ситуацията.

Младежът насочи и къс апел към докторите:

" Тези от вас, които се знаете какви сте, няма смисъл като излезете на открито и да натяквате, че носите купата Доктор. Носят я единствено някои ваши сътрудници, които в града се броят на пръсти, а на тях мога да кажа единствено поздравления съответното отношение! ".

" Тези, които не са посещавали въпросните здравни заведения, поисквам ви да не ви се постанова, тъй като няма кой да помогне. А по какъв начин да ви дам съвет, кой да потърсите, като даже аз самият не знам? Крайно отчаян съм от изброените здравни заведения нагоре! Не пиша поста за да се окайвам или самосъжалявам. Пиша за да оказа помощ на хора, които в бъдеще е допустимо да им се наложи да посетят някое от изброените отделения, с цел да не се разкарват въобще, а да потърсят различен вид.

По тематиката има още доста какво да се изпише, само че ще се огранича до тук. Пожелавам ви Новата година, да е по-добра и да не ви се постанова да ходите по такива места! ", по този начин приключва обявата на Виктор Димитров.

Още шокиращи истории от лечебните заведения у нас:
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР