Младият писател Иво Христов за пореден път влиза в битка

...
Младият писател Иво Христов за пореден път влиза в битка
Коментари Харесай

Да помогнем на един млад човек в най-тежката му битка

Младият публицист Иво Христов за следващ път влиза в борба за живот. През август предходната година той стартира лекуване с медикамент, който съгласно онкохематолози може да понижи туморните му формирания. Лекарството не е записано в България и не се покрива от Здравната каса. Лечението с него би трябвало да продължи най-малко година, а сумата е непостижима за родителите на момчето.

Иво е бил едвам на 12 години, когато за първи път се изправя пред най-страшното, откакто лекарите му сложили диагнозата Неврофиброматоза вид 2. За 10 години заболяването е лишила слуха, гласа и подвижността му. Днес за Иво няма опция с изключение на да продължи лекуването, което е почнал преди няколко месеца, предава.

„ Това, което следва, е да създадем резонанс и въз основата на тези проучвания да забележим по какъв начин ще се действа нататък. Задължително до 2 август той би трябвало да приема това лекарство. Само не зная съгласно резултатите дали ще продължим на същите дози, или има възможност да се завишат ”, изясни майката на Иво Милена Димитрова.

С вяра да подобрят положението му не престават и рехабилитациите. „ Целта е всичко това той да стартира да го прави самичък - да сяда, да стои, да върви. Рехабилитацията е доста сложна и мудна ”, разяснява Стойчо  Атанасов, който се занимава с физическото възобновяване на момчето.

На фона на все по-ожесточената битка за живот стои сумата, която родителите на Иво би трябвало да съберат, с цел да спасят детето си.

„ Тя е отчайващо огромна. Грубо сметнато 50 хиляди на месец. Ако се спре, всичко ще е било на вятъра. Детето е обезверено. 10 години сме в пъкъла. Минахме през какво ли не. Мечтая единствено детето ми да е живо, да се оправим до 2 август. Не знам по какъв начин, това са доста пари, само че съм с религия в сърцето, тъй като нямам различен метод. Не би трябвало да се предаваме ”, сподели още майката на писателя.

За да помогнете на Иво Христов, можете да го извършите по един от следните способи:

Чрез SMS с текст DMS IVCHO на номер 17 777

Онлайн подаяние в Help Ivo: https://helpivo.eu/

На дарителска банкова сметка в POSTBANK: BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов

На дарителска банкова сметка в банка ДСК:  BG27STSA93000026650257 - Иво Ивов Христов

Чрез Pay Pal: [email protected] - Иво Христов

Чрез превод в платформата https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-za-ivo
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР