Младият певец Валентин Велчев пуска и на грамофонна плоча дебютния

...
Младият певец Валентин Велчев пуска и на грамофонна плоча дебютния
Коментари Харесай

Валентин Велчев пуска албума и на грамофонна плоча

Младият артист Валентин Велчев пуска и на грамофонна плоча дебютния си албум „ Аз съм Валентин “.

 

Компактдискът излезе за юбилея му на 1 април 2022 година, когато го показа с огромен концерт в София. Сега феновете на класическия винил могат да се насладят на песните на лауреата на „ Пирин фолк “ и на грамофонна плоча. Тя е създадена в чужбина, защото у нас линията на „ Балкантон “ е прекратила активност при започване на 90-те. Така „ Аз съм Валентин “ на Валентин Велчев се трансформира в първата българска фолклорна плоча от 30 години насам.

 

Тя включва трите му шлагера от фестивала „ Пирин фолк “ в Сандански, които също за пръв път излизат на винил – „ Пирински орли “ (2019), „ Благословен “ (2020) и „ Наздраве “ (2021). Колекцията събира в една плоча химна на Северозапада „ От Враца до Дунава “, „ Ванга “, която носителят на премията „ Певец на годината 2021 “ за дебют извършва с Ели Кордева и Светоглас, празничния шлагер „ Коледно хоро “, авторската му ария „ На нож “, „ Татковина “, както и най-новите попълнения в репертоара му „ Аз съм Валентин “ и „ Сватове “.

 

Продуцент и издател на плочата е самият Валентин Велчев, а тя се популяризира от Орфей мюзик. Може да бъде поръчана от сайта , както и да се купи от най-хубавите книжарници и магазини. Първите, които се снабдиха с винила, са филмовият композитор на столетието Митко Щерев, огромната поетеса Надежда Захариева, естрадните прими Росица Борджиева и Снежина Темелкова, националната певица Поли Паскова, както и колежката й Ели Кордева, написала най-вече песни за плочата.

 

В цифров вид „ Аз съм Валентин “ е наличен във всички музикални платформи.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР