Младият мъж и майка му, които използваха спирката на Сточна

...
Младият мъж и майка му, които използваха спирката на Сточна
Коментари Харесай

Бездомниците, спящи на спирката на Сточна гара, се преместиха в градинка - отказват помощ

Младият мъж и майка му, които използваха спирката на Сточна гара като спалня, реалокираха местоположението си в градинката на кръстовището от бул. „ Цар Борис Трети Обединител “ посока Сточна гара, алармира четец на TrafficNews . Те са с всичкия си багаж и носят матрак, на който единият от двамата да спи. Другият – на пейката. Раниците си употребяват за възглавници, а самото място като спалня.
Прочетете още
Припомянме, че двамата бяха завладяли спирката против някогашната Сточна гара. През светлите часове на деня мъжът е забелязван да проси за медикаменти в подлеза на Тримонциум, само че вечер се е прибирал към спирката, с цел да пренощува там.

Жители на квартала са разказали пред кореспондент на TrafficNews , че двамата са от някое от прилежащите села, само че са пристигнали в града да търсят прехранване.

Мъжът е отказвал неведнъж помощ от пловдивчани, които са му предложили. Казал е, че не търси работа и не желае да му бъде помогнато с пари, храна или цигари от загрижени и състрадателни пловдивчани.

Пловдив разполага с Център за краткотрайно настаняване на бездомни, само че той е с ограничаване от три месеца за година. Скитниците избират да са се възползват от обществената услуга в студените месеци, когато е рисково да нощуват на открито, а този интервал следва. През по-топлия интервал от годината множеството са на открито в търсене на заслон в изоставени здания.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР