Младият лидер на австрийската Народна партия Себастиан Курц обяви, че

...
Младият лидер на австрийската Народна партия Себастиан Курц обяви, че
Коментари Харесай

Себастиан Курц започва преговори за кабинет с австрийските националисти

Младият водач на австрийската Народна партия Себастиан Курц разгласи, че е поканил крайната десница - третата по резултат в провелите се предварителни парламентарни избори - за договаряния за сформиране на кабинет. 

Курц съобщи, че неговата Народна партия и Партията на свободата имат сходни позиции във връзка с намаляването на налозите и имиграционния надзор в Австрия. Стъпката проправя път австрийската Партия на свободата да се завърне в ръководството на страната след повече от десетилетие в съпротива, показва Би Би Си. 

Курц обаче предизвести, че държавното управление му ще бъде единствено проевропейско. Партията на свободата има евроскептични възгледи. 

Народната партия на 31-годишния Курц завоюва парламентарните избори, само че резултатът не й обезпечи нужното болшинство за независимо ръководство. Единствената друга алтернатива за Курц, с изключение на Партията на свободата, е да образува кабинет в коалиция със социалдемократите. Алиансът сред тях и консерваторите се разпадна тази пролет и има забележителна опозиция той да бъде възобновен. 

Австрийската Партия на свободата е учредена през 1956 година от някогашни нацисти с антиимиграционни визии и позиция против участието в Европейския съюз. През последните години обаче партията смекчи крайните си възгледи. Кандидатът й беше надвит с дребна преднина на миналогодишните президентски избори. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР