Младият кмет на Саут Бенд, Индиана Пийт Бутиджеж води с

...
Младият кмет на Саут Бенд, Индиана Пийт Бутиджеж води с
Коментари Харесай

Младият кмет Пийт Бутиджеж изненадващо спечели изборите на демократите в Айова

Младият кмет на Саут Бенд, Индиана Пийт Бутиджеж води с малко пред сенатор Бърни Сандърс на първичните избори на демократите в Айова. Това демонстрират закъснелите резултати, пристигнали след безпорядък в първия дал своя вот щат. Смятаният за любимец някогашен вицепрезидент Джо Байдън е едвам четвърти след сенатор Елизабет Уорън.

Така стартира петмесечният развой, в който партията ще избере съперник на Доналд Тръмп за изборите през ноември.

38-годишният Бутиджеж събра 26.8% от делегатите в Айова, Сандърс - 25.2%, Уорън - 18.4%, а Байдън - 15.5%. Сенатор Ейми Клобушар бе пета с 12.6%, оповестява " Ройтерс ".

Бутиджеж би бил първият президент на Съединени американски щати, който е открит гей. Той упорства, че е време за ново потомство водачи и че неналичието му на опит във Вашингтон ще му помогне да преодолее партийното разделяне в столицата. В тирада в Ню Хемпшър, където са идващите избори, той напомни, че преди година е влезнал в конкуренцията с екип от четирима души, без популярност и без пари.

Партийните ръководители упрекнаха за хаоса в резултатите мобилно приложение, употребявано за броенето на гласовете. Несигурността разгневи демократите, които се боят, че абсурдът единствено ще ускори позициите на Тръмп за втори мандат. Някои последователи на партията от дълго време се оплакват, че щатът има прекалено огромна тежест в определянето на това кой да бъде претендента.

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг разяснява, че ще купи повече реклами и ще наеме по-голям екип. Той разгласи кандидатурата си месеци след всички останали и реши да пропусне символичните, само че дребни щати. Вместо това концентрира акцията си върху по-големите щати, където може да получи повече делегати. Тази седмица той пътува до Калифорния, Мичиган и Пенсилвания.

77-годишният Блумбърг е похарчил повече от четвърт милиард $ от персоналното си имущество за телевизионни реклами. " На местата, където няма явен победител, можем да използваме опцията да изпратим обръщение. И ще грабнем тази опция ", сподели той пред " Ройтерс ". Блумбърг посочи, че екипът му ще се усили до 2100 души и ще удвои рекламата си на всички места.

Проучване на " Ройтерс " от предходната седмица го нарежда на трето място зад любимците Байдън и Сандърс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР