Младият испански тенисист Карлос Алкарас постигна нова впечатляващата победа. Ден,

...
Младият испански тенисист Карлос Алкарас постигна нова впечатляващата победа. Ден,
Коментари Харесай

Неудържимият Алкарас продължава да пише история след победа и срещу Джокович

Младият испански тенисист Карлос Алкарас реализира нова впечатляващата победа. Ден, откакто преодоля Рафаел Надал, младежът се оправи и с лидера в международната класация Новак Джокович в Мадрид.
Алкарас реализира поврат за 6:7 (5), 7:5, 7:6 (5) след 3 часа 38 минути игра и се класира за финала. Там негов противник бе Александър Зверев.

 

Испанецът стана първият тенисист, който побеждава и Надал, и Джокович в един шампионат на червени кортове. Той е и най-младият финалист в шампионата от сериите Мастърс в Мадрид.

 

Алкарас стартира мача с пробив и поведе с 2:0. По-късно сръбският тенисист съумя да върне пробива и изравни за 4:4. Последва оспорвана конкуренция, като Джокович излезе победител в тайбрека.

 

Двубоят продължи да е трогателен и равносилен. Алкарас направи пробив в най-подходящия миг - в края на втория сет и след 7:5 изравни.

 

В третия сет пробиви нямаше и се стигна до още един тайбрек. Испанецът имаше самодейността и съумя да приключи обрата си, което му отвори пътя към финала.

 

Алкарас заемаше 120-о място в ранглистата при мъжете преди година, а в този момент е част от топ 10 и от през днешния ден ще бъде шести в света.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР