Младият и много успешен български диригент Кръстин Настев, когото през

...
Младият и много успешен български диригент Кръстин Настев, когото през
Коментари Харесай

Маестро Кръстин Настев е новият диригент на Варненската опера

Младият и доста сполучлив български диригент Кръстин Настев, който през ноември 2018 година получи аплаузите край морето в един запаметяващ се театър на „Севилският бръснар“, към този момент държи палката на оркестъра във Варненската опера. Бил е диригент на Операта в Анталия, гост-диригент на Симфоничните оркестри в Бурса, Анталия, Ескишехир, дирижира Пловдивска филхармония на турне в Италия и Оперно-филхармоничното сдружение Пловдив.

Дирижира Софийската филхармония и Националния филхармоничен хор, прави записи със Симфоничния оркестър на БНР, гост-диригент е на Държавна опера Пловдив и на Плевенската филхармония. Ръководи, дружно с Крикор Четинян управлява майсторски класове по диригентство в Пловдив, дебютира с операта „ Селска чест “ в Софийската опера и балет през 2016. Кръстин Настев е роден през 1980 година в Пловдив, приключва Музикалното учебно заведение в родния си град и е един от последните възпитаници на Маестро Крикор Четинян в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Завършва с отличие Националната музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров ” в София.

Журира Международния хоров фестивал в Хонг Конг и Международния хоров фестивал в Санкт Петербург. Музикален началник е в Teater del Cercle – Барселона и на London Chamber Opera на турне в Азия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР