Младият хърватин Борна Чорич ще се изправи срещу Григор Димитров

...
Младият хърватин Борна Чорич ще се изправи срещу Григор Димитров
Коментари Харесай

Съперникът на Гришо: Играта му е за Топ 5, ако му потръгне

Младият хърватин Борна Чорич ще се изправи против Григор Димитров във втория кръг на последния за годината шампионат от Големия шлем US Open. Българинът се срина до 78-то място в света, само че съгласно 12-ия подложен в схемата, това е лъжливо, тъй като играта му е на доста високо равнище, стига да му потръгне.

Точно по тази причина Чорич няма никакво желание да подценява дуела и ще се вложи оптимално, абстрахирайки се от ранкинга на Гришо сега. Според него, някогашният №3 в света е потвърдил, че може да бъде измежду най-хубавите в този спорт.

"Отнасям се към този мач по този начин, както към всеки различен и не виждам ранкинга. Познавам Григор от доста години и за мен той е един страховит човек. Много добре знам по какъв начин може да се показва на корта. Гледах му мачовете, когато завоюва финалния Мастърс през 2017 година, гледах го, когато стигна полуфиналите на Аустрелиън Оупън. "

"Реално, в случай че не са контузиите, той най-спокойно може да се задържи в Топ 10, а в случай че играта в действителност му върви, мястото му е в Топ 5. Очевидно е, че сега има някакви проблеми, само че това не значи нищо. Хубавото на тениса е, че в един мач можеш да победиш всеки. "

"Никога не виждам ранкинга на тенисиста против себе си и това ще бъде по този начин и през днешния ден. Според мен, Димитров е в разцвета на силите си и даже да не го сподели в последните няколко месеца, той може да играе превъзходен тенис ", показа Чорич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР