Младият френски дъб, засаден на моравата на Белия дом от

...
Младият френски дъб, засаден на моравата на Белия дом от
Коментари Харесай

Дъбът на френско-американската дружба отишъл на карантина


Младият френски дъб, засаден на моравата на Белия дом от президентите на Съединени американски щати и на Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон е бил изкопан по-късно и подложен на фитосанитарен карантинен надзор. Това заяви източник от Елисейския замък на публицисти от френскоезичната версия на най-големия американски интернет вестник "Хъфингтън пост".

По-рано в неделя английската преса обърна внимание на отсъствието на фиданката от поляната пред Белия дом.

В Съединени американски щати съществуват строги карантинни правила за всички внасяни фиданки, семена, разсади и даже вносна почва. Дъбчето, донесено от президента на Франция, не е изключение.

Както оповестява вестникът санитарните управляващи в Съединени американски щати са се съгласили да създадат краткотрайно изключение за церемонията по посаждането на растението и то по персоналното гледище на президента Доналд Тръмп.

Тръмп и Макрон посадиха фиданката взета от североизточната част на Франция, където при борба по време на Първата международна война умират съвсем 2 хиляди бойци - французи, британци и американци против германци. Френският президент подари дръвчето на американския си сътрудник по време на визитата си предходната седмица. Макрон съобщи, че това дръвче ще припомня за връзката сред двете народи. /БГНЕС, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР