Младият джудист Ивайло Димитров е пред отказване от спорта, след

...
Младият джудист Ивайло Димитров е пред отказване от спорта, след
Коментари Харесай

Надежда в джудото е пред отказване заради липса на средства

Младият джудист Ивайло Димитров е пред отричане от спорта, откакто по новата стратегия на министерството стипендията му станала от 800 лв. на 350 лв.. При това състояние той не виждал вероятност да тренира.

Ръководството на федерацията в лицето на президента Румен Стоилов и вицепрезидента Даме Стойков връчиха награди на призьорите ни от европейското, което завърши в София.

Наградени бяха сребърният медалист Янислав Герчев, бронзовият Марк Христов и Денислав Иванов, който приключи седми. Премия имаше и за третьора Георги Георгиев.

Шефовете на федерацията са извадили съвсем половин милион лв., с цел да се провежда европейското и състезателите да не усетят проблемите.

Първият превод на средства от страна на министерството е бил на 7 април, а надпреварата започва на 30-и. В същия ден, когато се откривало европейското, в залата в "Дианабад " била пратена инспекция дали националите упражняват там, а те към този момент били на татамито в "Арена Армеец ".

"Бюджетът ни е вдигнат с няколко хиляди лв., които обаче към този момент са изядени от инфлацията. Реално са 50% от миналогодишния. Ако държавното управление не вземе ограничения, българският спорт ще загине и в Париж ще имаме половината квоти от Токио ", означи Румен Стоилов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР