Младият бунтар на Формула 1 Макс Верстапен набира все по-голяма

...
Младият бунтар на Формула 1 Макс Верстапен набира все по-голяма
Коментари Харесай

Да мразим или обичаме Макс Верстапен

 Спасителят Аертон Сена
Младият бунтовник на Формула 1 Макс Верстапен набира все по-голяма известност измежду почитателите на моторните спортове. Мнението за него обаче е повече от спорно, защото водачът на Ред Бул Рейсинг несъмнено показва тотално пренебрежение към съперници и управление в най-гледаната автомобилна конкуренция.

Какво е позитивното от това? По-възрастните почитатели на Формула 1 евентуално се досещат. Историята на този спорт помни велики имена, като Джеймс Хънт, Йохан Ринт, Джаки Икс, Ники Лауда и още доста други, които за времето си бяха бунтарите, неприятните момчета, гладиаторите и доста от надпреварите, в които са взели участие, са били свързани със кавги. 



Да вземем един образец от белгиийския водач, който стана прочут с прякора " Бебешкото лице ". През 1971 година по време на Гран При на Белгия състезатели се сплотяват и вземат решение да саботират надпреварата поради неприятните условия на пистата, която заплашва тяхната сигурност.

Всички били в покоите си, отвън болидите, на сянка, криейки се от горещото слънце. На фона на цялата тишина ненадейно един мотор озвучил целия регион. Всички водачи си споделили " Това би трябвало да е Икс ". Така и било. Без да приказват каквото и да било, останалите състезатели се качили в колите си и почнали да опознават пистата, a механиците обединили сили и собственоръчно почнали да ремонтират счупените мантинели и всички други дефекти на трасето.

В този смисъл другите постоянно са били забавни, другите постоянно са привличали вниманието на почитателите със своите характерности и качества. Логиката сочи, че младият Верстапен може да се дефинира като характерен бунтовник в актуалната Формула 1.



Тази неделя той още веднъж попадна в полезрението на управлението на FIA, откакто не остана удовлетворен и не се съгласи с наказието от 5 секунди, което получи за случая с Валтери Ботас в Гран При на Италия. Двамата водеха сериозна борба за третото място, когато водачът на Мерцедес нападна в последните обиколки, само че бе затворен от противника си, удариха се леко и финландецът продължи напряко.

Верстапен получи наказване от 5 секунди, поради което се лиши и от 4-ото място. Това докара до доста нецензурни реплики от белгиеца по адрес на стюардите. Сега ще последват много негативни, само че и доста позитивни реакции за постъпката му, защото несъмнено е, че хората обичат, когато се ругатни някое управление. Факт.

Спортът има потребност от такива като него. Те са обичани и ненавиждани, спечелили и аварирали. Сега Макс би трябвало да завоюва купа, с цел да се подреди до тези имена, които бяха упоменати и да откри мястото си измежду тези бунтари, неприятни момчета и гладиатори. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР