Младият български вратар Марио Младенов вече е основна част от

...
Младият български вратар Марио Младенов вече е основна част от
Коментари Харесай

Българин ще играе за втория отбор на Рапид

Младият български вратар Марио Младенов към този момент е съществена част от втория тим на Рапид (Виена) и беше включен в групата за лагер в Унгария.

След като през предишния сезон пази чудесно на две възрасти в академията на " зелено-белите " от австрийската столица, и въпреки и единствено на 16 години, бързо се утвърди като титуляр при юношите U18. Силното му показване не остана неусетно, а от управлението стартираха договаряния за удължение на контракта му с виенчани, който изтича през юни 2023-а година. Треньорът на Рапид II Щефан Куловиц го включи в групата за лагера в Унгария. Конкуренцията там обаче не е по никакъв начин дребна и в рейса се качиха четирима вратари, които си разделят мачовете, предава topsport.bg.

Роденият през 2006-а година в София младежки национал на България получи минути в мача против Шайблингкирхен Варт, приключил 2:2. Той влезе след почивката при резултат 2:1 за съперника и не пусна топката в мрежата си. Във вчерашната инспекция с унгарския Сомбатхей Халадаш българското момче остана на пейката.

Преди лагера Куловиц обяснил на Младенов, че през сезон 2022/2023 ще получава мачове в два тима - още веднъж при U18 и към този момент доста повече и във втория отбор, който се състезава във Втора Лига на Австрия.

Любопитното е, че два пъти Марио Младенов е получавал предложение да смени българското си поданство с австрийско, само че момчето и фамилията му изрично са отхвърлили предлагането.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР