Младият български тенис талант Адрияно Дженев започна с победа участието

...
Младият български тенис талант Адрияно Дженев започна с победа участието
Коментари Харесай

Адрияно Дженев потегли с успех в Сърбия, Йоана Константинова също записа победа в Швеция

Младият български тенис гений Адрияно Дженев стартира с победа присъединяване си на шампионата на ITF на клей в Куршумлийска Баня, Сърбия с награден фонд 15 хиляди $, откакто на старта надигра №8 в схемата Хади Хабиб от Ливан.

Дженев се наложи с 7:6(5), 6:1 за 99 минути игра, като решителен за развоя на мача се оказа тайбрекът в първия сет, който отиде на сметката на 17-годишния българин.

В рамките на първата част Адрияно на два пъти имаше пробив задатък, само че в последна сметка се стигна до тайбрек, в който родният представител навакса закъснение от 3-5 точки по пътя си към триумфа.

Вторият сет пък мина напълно под диктовката на Адрияно Дженев, който даде единствено на гейм на своя противник и си уреди среща с алжиреца Самир Хамза Региг в спор за място на четвъртфиналите.

Утре, своето присъединяване в главната скица в Куршумлийска Баня ще започват още двама българи в лицето на Пьотр Нестеров и Илиян Радулов, които ще се изправят надлежно против Резарт Цунгу от Черна гора и квалификанта Чукан Ван от Китай.



По същото време на различен шампионат на ITF на клей с награден фонд 15 хиляди $, само че във Варберг, Швеция Йоана Константинова също записа сполучлив старт.

Младата ни тенисистка надигра с 6:2, 6:2 участващата с " уайлд кард " представителка на домакините Нора Свенсон за 80 минути игра.

За едвам 15-годишната Константинова това беше първа победа от началото на сезона в съществена скица на конкуренция при дамите, а в идващия кръг нейна съперничка ще бъде поставената под №1 Дария Лопатецка от Украйна или шведската квалификантка Леа Нилсон.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР