Младият автор Александър Николаев ще направи премиера на последната си

...
Младият автор Александър Николаев ще направи премиера на последната си
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, вижте как Александър Николаев разкрива Ч...

Младият създател Александър Николаев ще направи премиера на последната си книга " Човешката реалност ". Събитието е довечера от 18 часа в Културен център " Тракарт ". В книгата си Николаев преглежда под лупа връзката сред логиката на психиката и теологията. Основен въпрос в работата му е визията за индивида, по какъв начин тя се отнася към здравето и общението, към предишното, актуалното и бъдещето, както и към огромните въпроси за същността на действителността, на познанието и на оценяването. 

Картата, която разказва човешката реалност, е учредена на нашето становище и е ориентирана към нашата цел. Тоест картата на действителността е човекооснована и човеконасочена. Следователно истината за заобикалящото ни може да се откри само посредством човешка карта. Езикът, който човек употребява, с цел да опише своето съществуване, са историите. Те са човешките карти на действителността, тъй като точно посредством тях ние можем да опишем нашето присъединяване в света. Следователно рамката, която разказва битието ни, е във тип на човекооснована и човеконасочена история. Човечеството има голям брой истории, които служат като основи на личночовешкия и на общочовешкия живот. Без тези истории ние биваме неспособни да подредим персоналния и публичния си живот, тъй като точно те биват картите, които разказват метода за подредбата на персоналното и общото ", споделя създателят Александър Николаев.

Според него въпросите, на които всички би трябвало да си отговорим, с цел да съградим основите на моста към духовното, са тези за човешкото прекарване, за смисъла на историите и за отношението на индивида и историите към същността на действителността. " Това е по този начин, тъй като посредством отговорите на тези въпроси ще създадем първите стъпки,  за да разберем по какъв начин е допустимо Библията, като една книга, цялостна с човеконасочени истории, да бъде разбрана като описваща истината за света, както и по какъв начин е допустимо тази книга да бъде изповядвана от толкоз доста хора за толкоз дълго време “, написа Николаев. 

Авторът кани всички, които се интересуват от тайните на човешката реалност, да участват на представянето на книгата довечера.  

 

Още забавни събития ще намерите в - най-хубавия гид за Пловдив.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР