Младите трябва да хвърлят лаптопите и телефоните и да увеличат

...
Младите трябва да хвърлят лаптопите и телефоните и да увеличат
Коментари Харесай

Цитат на деня: Младите да увеличат тренировките, мама и тате по-малко да приказват

Младите би трябвало да хвърлят преносимите компютри и телефоните и да усилят тренировките. Мама, тате по-малко да приказват за компетентност, тъй като имаме задоволително треньори, които са без работа. "

Това съобщи най-успешният български треньор за ХХ век Димитър Пенев пред Българска национална телевизия на въпрос за развиването на младите футболисти. Според него треньорите би трябвало овреме да стартират да викат в първия тим играчи от школата, с цел да могат да се развият в точния момент.

" Тези, които водят групите, би трябвало да обичат състезателите, когато към този момент стават на 14-15, когато би трябвало да ги смесиш - както козунака с подправки - по този начин би трябвало да ги измесиш с първите хора, с първите футболисти, с първия състав ", сподели още Пенев.

Той разяснява и представянето на националния тим, който по думите му " има упоритост, само че упоритостта не се вижда на терена ". " Амбицията е на треньорите, на щаба, на управлението на футболния съюз, само че още няма просто един контролиран, един съпоставен народен тим. Все отново би трябвало управлението и треньорите да си отдъхнат някой път. Да кажат: " Днеска играхме по-добре от последното добре ". Това не го виждаме. "

" Двадесет и няколко години минават, а ние нямаме оспорвани мачове, решаващи - един мач ли, мач и половина ли, късмет да се класираме. Още първия мач и съмнението, и започваме да мислим за идващите квалификации. Това значи, че би трябвало да се работи доста съществено с младото потомство ", добави треньорът, извел България до четвърто място на международното състезание в Съединени американски щати през 1994 година

" Времето преди международното в Америка, доста по-рано - 1-2 години - ние имахме 14-15 футболисти, които бяха титуляри в своите клубове и то клубове, които бяха много известни. И в Германия, и в Португалия, и в Испания наши футболисти играеха и то бяха титуляри. Виждаме след години ние на пръсти не можем да изброим какъв брой футболисти титуляри има в своите клубове. И то клубове, които не са тези, които загатнах преди секунди. Един-двама в случай че играят в съветските тимове, останалите са запаси или търсят място. Това се отразява и на националните гарнитури. "

Според Пенев са нужни повече триумфи в чужбина, с цел да е по-спокойна нацията и да обича повече България. " Много пъти сме казвали - колелото се върти, светът се трансформира. Виждате последните години. Кой е очаквал, че ще има толкоз полемики - и политически, и спортни, и какви ли не? Чуваме и виждаме по малкия екран за Европа, членове на Европа. Трябва несъмнено някои да схванат, че би трябвало да отиваме към континента, на всички места, с цел да имаме още самопризнание, с цел да се успокои нацията и да има по-голяма любов към своята татковина ".

Попитан дали е оптимист, някогашният треньор на националния тим и ЦСКА съобщи: " Нямаше да съм българин, в случай че не бях оптимист. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР