Младите ски-бегачи от Сапарева баня спечелиха всички титли на завършилия

...
Младите ски-бегачи от Сапарева баня спечелиха всички титли на завършилия
Коментари Харесай

Ски-бегачите на Сапарева баня доминираха на олимпийския зимен фестивал в Осогово

Младите ски-бегачи от Сапарева баня завоюваха всички трофеи на приключилия през днешния ден Олимпийски зимен фестивал. Ски-център Осогово бе хазаин на стартовете над близо 380 бъдещи спортни гении на България в белите дисциплини. Състезанията бяха в четири възрастови групи за деца и младежи от 11 до 18-годишна възраст. Хубавата зима, многото сняг и студеното време още веднъж разрешиха на домакините от курорта Осогово да приготвят отлични условия за участници и посетители.

В ски-бягането цялостна доминация постановиха ски-бегачите на Сапарева баня, спечелили всички златни медали. Шампиони в групата на най-големите до 18 години станаха завърналите се преди седмица наши представители на Европейския олимпийски юношески фестивал в Сараево. Наред с купите и медалите за призьорите, участниците бяха зарадвани с доста награди и призове.

Трета поредна зима ски-център Осогово е хазаин на Олимпийския фест фестивал, който по традиция дава път на спортните гении на България. Организатори на събитието, което се организира за седми път под мотото " Да открием олимпийските очаквания на България " са Българският олимпийски комитет и Асоциация " Спорт в свободното време ". И двете организации имат за собствен приоритет развиването на спорта измежду младите и насърчаването на гениите в ранна възраст.

От основаването си тези надпревари са били първо съществено тестване за доста български спортни очаквания, по-късно утвърдили се в националните тимове на България, взели участие в юношески олимпийски игри и европейски спортни конгреси, а част от тях в този момент се приготвят за олимпийските игри в Пекин през 2022 година. Целта на фестивала е да способства за популяризирането на главните идеали, правила и полезности на олимпизма и разпространението им измежду младото потомство, както и да даде опция за изява на младите спортни гении.

Със надпреварите на Осогово Българският олимпийски комитет съблюдава традицията да включва нови и нови национални центрове като домакини на Фестивала. След първите три издания в местността Картала над Благоевград, преди три години форумът бе в Банско, а по-късно се реалокира над Кюстендил. Ски-зона Осогово бележи мощен напредък напоследък, а доказателство за това са двата старта по слоупстайл, проведени през февруари 2013 година, за които домакините получиха отлични оценки и доста суперлативи от ФИС.

Призьорите от втория ден на Осогово 2019:
СКИ-БЯГАНЕ
U12 девойки: Никол Дикова (Сапарева баня), Габриела Велева (Тритон Екстрийм Асеновград), Йоана Джандрева( Рилски скиор)
U12 девойки: Николай Николов (Сапарева баня), Георги Чоргов (Сапарева баня), Боримир Николов (Рилски скиор)

U14 девойки: Гергана Джаджарова (Сапарева баня), Биляна Чавдарова (Рилски скиор), Василена Пехливанска (Сапарева баня)
U14 момчета: Георги Наумов (Сапарева баня), Лъчезар Божилов (Сапарева баня), Здравко Чучуганов (Сапарева баня)

U16 девойки: Валентина Димитрова (Сапарева баня), Ивана Соколова (Рилски скиор), Диана Илиева (Рилски скиор)
U16 момчета: Кристиян Божилов (Сапарева баня), Марио Митиканов (Рилски скиор), Димитър Рашков (Тритон Екстрийм Асеновград)

U18 девойки: Десислава Джаджарова (Сапарева баня), Дева-Мария Драгнева (Рилски скиор), Емили Виденова (Рилски скиор)
U18 юноши: Красимир Атанасов (Сапарева баня), Даниал Петков (Сапарева баня), Божидара Димитрова (Рилски скиор)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР