Младите общински съветници на Стара Загора днес положиха клетва на

...
Младите общински съветници на Стара Загора днес положиха клетва на
Коментари Харесай

Младежкият общински съвет на Стара Загора положи клетва  

Младите общински съветници на Стара Загора през днешния ден поставиха клетва на първата си за мандат 2019 - 2020 година сесия. Те се заклеха да работят за ползите на младежите в Града на липите. 

Под управлението на новия ръководител Виктория Димитрова на съвещанието беше показана активността на съветниците от предходния Младежки общински съвет (МОС). Досегашният ръководител Радина Николова регистрира самодейностите на младежкия орган и благодари на кмета Живко Тодоров и на община Стара Загора за поддръжката и ползотворното съдействие. 

Работата си за изтеклия мандат регистрира и досегашният млад кмет Никола Чакалов. Специални благодарности той изрече на Искра Иванова, началник на Центъра за поддръжка за личностно развиване, която е основател за основаването на Младежкия общински съвет и избор на кмет на Млада Загора през 1996 година. Никола, който към този момент е член на „ огромния “ общински съвет в Стара Загора, даде обещание, че ще оказва помощ и ще бъде до младите си сътрудници постоянно, когато потребност от него като общински консултант.

Кметът на Млада Загора в мандат 2019 - 2020 година, Теодора Иванова, прикани членовете на младежкия локален парламент да работят за повишение на спортната интензивност на младите старозагорци и да се предизвиква присъединяване им в публичния живот и в младежките начинания. 

„ Вече сте публично определени членове на Младежкия общински съвет, което значи огромна отговорност за поемане  на задължения и задания, и най-много за упованията, които имаме към Вас. Вие сте определени, с цел да бъдете в услуга. Нашите упования са за разпоредителност в младежките политики. Така, както Стара Загора в народен проект е водеща в младежките действия, да надграждате и следващата година още веднъж да се гордеем с вас “, пожела на младите съветници заместник-кметът Иванка Сотирова.
„ Сигурна съм, че част от Вас ще бъдат още веднъж в тази зала към този момент като общински съветници, тъй като присъединяване Ви в този формат е добра подготовка за това ", пък се обърна към тях ръководителят на общинския съвет в Стара Загора Мария Динева. 
В идващите точки от дневния ред на съвещанието младите съветници утвърдиха броя - пет, и наименованията на непрекъснатите комисии и набелязаха главните насоки, цели и начинания за работата си през едногодишния си мандат.

Преди тържествената си сесия членовете на МОС се срещнаха по традиция с ръководителя на общинския съвет, която им подари Правилник за работата на ръководения от нея локален парламент и значка на община Стара Загора. По време на срещата тя показа с тях, че за първи път е станала общински консултант на 23 години, а на 28 е била заместник-кмет. " Това значи, че младостта не е недостатък и че тук се дава път на младежите. В Стара Загора младежките политики вървят напред. Само тук се избира млад кмет от 23 години насам, а към този момент и млад омбудсман. Пак сме образец и сме първи “, сподели Мария Динева.

След срещата младежите от новия МОС сервираха цветя  пред барелефа на Петко Рачов Славейков, първия кмет на Стара Загора след Освобождението. 
Освен Мария Динева и Иванка Сотирова посетители на тържествената сесия на 23-тия юношески общински съвет на Стара Загора бяха и общинският омбудсман Надежда Чакърова, общинският консултант Николай Диков, представители на организации, работещи с младежи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР