Младите, които сега се раждат, няма да загубят много щом

...
Младите, които сега се раждат, няма да загубят много щом
Коментари Харесай

Украинка: Партия Възраждане опорочи думата възраждане

" Младите, които в този момент се раждат, няма да изгубят доста щом не знаят за мавзолея или за тази грозота - паметника на Съветската войска ".

Това съобщи в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия " живеещата в България украинка Олена Шопова, която е финансов специалист.

" Политическа партия " Възраждане " просто е опорочила думата възобновление. И със своите техники, които употребява за прекъсване на работата на Народното събрание, това са такива от началото на ХХ век в Италия и Германия, само че това са били фашистки партии, да не забравяме за това. Да, това е част от историята, само че и Белене е част от историята. Това е позорна, страшна част от историята, от която би трябвало да се засрамим. Този монумент няма никаква причина да остане в центъра на София, на такова емблематично място. По-добре да възстановим алпиниума, който е бил там преди да се построи това страшилище ", сподели тя.

" Аз не съм българка, украинка съм. Живяла съм в тоталитарна страна. Родена съм там. Идвам от едната тоталитарна страна в друга тоталитарна страна. Сега не сте тоталитарна страна. И Украйна нито е тоталитарна, нито фашистка сега. Но това нещо - паметникът на тоталитаризма, би трябвало да бъде опустошен, с цел да бъде разрушено и в главите на доста хора това нещо ", безапелационна е Шопова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР