Младите, жените, по-високообразованите, чернокожите и испаноговорящите американци са гласували преобладаващо

...
Младите, жените, по-високообразованите, чернокожите и испаноговорящите американци са гласували преобладаващо
Коментари Харесай

Белите и възрастните са гласували за Тръмп. Младите, образованите,чернокожите и латиносите - за Байдън |

Младите, дамите, по-високообразованите, чернокожите и испаноговорящите американци са дали своят вот преобладаващо за претендента на демократите за президент Джо Байдън. Досегашния президент Доналд Тръмп е бил подсилен главно от белите и възрастните. Това демонстрират националните данни от екзит пола на вота.

За претендента на демократите са дали своят вот 48 % от американските мъже, 49 % са подкрепили Тръмп. При гласовете на дамите в Америка вотът е изрично за Байдън. За него са били 56% от бюлетините им, до момента в който претендентът на републиканците притегля едвам 43%.



Белите американци, които са болшинство, всеобщо са дали своят вот за Тръмп. Той получава 56 % от вота им. Байдън пък е съумял да консолидира поддръжка от страна на чернокожите (87%), латиносите (65%) и азиатците (63%).

Любопитна е разбивката по възраст. Оказва се, че най-младите американци всеобщо са подкрепили Байдън. Той получава 61 % от вота във възрастовата група 18-29 години, в която поддръжката за Тръмп е едвам 35%.

Всъщност претендентът на републиканците изпреварва Байдън само при желанията на най-възрастните гласоподаватели. Той получава 50 % от гласовете на хората над 65-годишна възраст, до момента в който за демократа са били 48 на 100.

Байдън получава поддръжка и от най-високообразованите гласоподаватели. За него са били 55% от хората, приключили лицей, до момента в който за Тръмп са били 43% от тях.

Любопитна е разбивката на вота в щата Флорида, който е един от най-важните при президентските избори в Америка. Там се оказва, че Тръмп е получил мощна поддръжка от огромна част от испаноговорящите гласоподаватели. Подкрепата на кубинците в щата в последна сметка е била решаваща за приемането на мандатите в изборната комисия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР