Младите хора винаги са били в приоритетите на българското правителство,

...
Младите хора винаги са били в приоритетите на българското правителство,
Коментари Харесай

Красен Кралев: Mладите хора винаги са били в приоритетите на българското правителство

Младите хора постоянно са били в целите на българското държавно управление, тъй като имаме вяра в техния реформаторски дух, в техния възторг и в техните хрумвания. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на откриването на 10-ото юбилейно издание Webit.Festival Europe, което се организира от 25 до 27 юни в столицата.

Фестивалът Webit.Festival Europe е съществена част от Европейската седмица на нововъведенията. Провежда се под патронажа на Министерствоto за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, на комисаря по цифровата стратегия и обществото Мария Габриел, столичния кмет Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов, който откри събитието. В него за първи път в историята на Европа над 1500 министър председатели, комисари, министри и политически водачи ще се срещнат с над 5000 души от международните бизнес, университетски и стартъп водачи и вложители, а над 200 изложители и сътрудници от целия свят ще показват своите софтуерни и цифрови решения и ще дискутират бъдещето на технологиите, на обществото и на Европа.

Министър Кралев, дружно с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, приветстваха присъстващите и обясниха, че една от самодейностите на фестивала - Webit.X има за цел да насърчи будните и надарените възпитаници и студенти на България, като им даде опция за пряк контакт с последните софтуерни изобретения. Тя дава опция на най-умните и работливи младежи сред 16 и 23 година да се допрян гратис до най-съвременните софтуерни изобретения като хуманоидния робот с поданство - София, лична летателна система Iron Man – велосипеда на бъдещето, киборг – симбиоза сред човек и машина – „ бъдещите усъвършенствани хора “ и доста други.

“Тази самодейност ще подтиква младежите и техните фантазии. Ние желаеме младежите да вземат участие повече във взимането на решения и в построяването на тяхното бъдеще. Защото това е пътят. Българското общество има потребност от тяхната дейна позиция и считам, че Webit.X ще способства до доста огромна степен те да станат по-инициативни, да бъдат по–смели и да се включват по-активно в нашия публичен живот “, съобщи Кралев.

Той благодари на уредниците за това, че с изключение на спортна столица, София е станала и софтуерна столица на Европа. Министър Кралев пожела фантазиите на младежите да се осъществен и увери, че дружно с екипа си работи за това всеки младеж да има опцията за пълноценна реализация в България и в световния софтуерен свят.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР