Младите хора във Великобритания вече не мислят, че страната трябва

...
Младите хора във Великобритания вече не мислят, че страната трябва
Коментари Харесай

Младите британци вече не искат монархия, показва проучване

Младите хора във Англия към този момент не мислят, че страната би трябвало да резервира монархията и в този момент повече желаят определен държавен глава, като искащите това се усилват през последните няколко години, демонстрира анкета оповестена в петък и представена от " Ройтерс ".

Британската монархия наблюдава историята си от Уилям Завоевателя, който нахлува в Англия през 1066 г ., макар че кралските фамилии епохи преди този момент са управлявали обособени кралства, които се простират в Англия, Шотландия и Уелс.

Според изследването на YouGov, 41% от тези на възраст от 18 до 24 години считат, че в този момент би трябвало да има определен държавен глава спрямо 31%, които желаят крал или кралица.

Това е поврат на настроенията отпреди две години , когато 46% избраха монархията пред 26%, които желаеха тя да бъде сменена.

Като цяло обаче изследването има положителни вести за 95-годишната кралица Елизабет II и кралското семейство, като 61% избират монархията , до момента в който малко под една четвърт считат, че тя би трябвало да бъде сменена с изборна управителна служба.

Последните няколко месеца бяха сложни за Уиндзорите със през април и рецесията, последвала принц Хари и брачната половинка му Меган с водещата на американското шоу Опра Уинфри.

Предишни социологически изследвания демонстрират възрастово разделяне , като по-младите генерации имат по-благоприятно отношение към Хари и Меган от по-възрастните , които са имат прекомерно отрицателни усеща към тях.

Макар че няма опция за преустановяване на монархията, до момента в който кралицата остава на трона , има опасения за кралските особи с намаляващата поддръжка измежду по-младите британци .

53% от хората на възраст сред 25 и 49 години поддържат запазването на монархията , което е с 5% по-малко от аналогична анкета през 2019 година, до момента в който поддръжката за избирателен държавен глава е повишена с 4%.

Сред тези на възраст над 65 години 81% поддържат монархията , съвсем непроменена поддръжка за 2 години .
 Британската монархия е отживялост, имат вяра множеството канадци
Британската монархия е отживялост, имат вяра множеството канадци

Канада би трябвало да изостави институцията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР