Младите хора в Япония са доста трезви - нещо, което

...
Младите хора в Япония са доста трезви - нещо, което
Коментари Харесай

Държава призова младите хора да пият повече

Младите хора в Япония са много трезви - нещо, което управляващите се надяват да трансформират с нова акция. Младото потомство пие по-малко алкохол от родителите си - ход, който е засегнал налозите върху питиета като саке (оризово вино), съобщи БГНЕС.

Затова националната данъчна организация се включи в народен конкурс за хрумвания, които да извърнат наклонността. Кампанията "Саке вива! " се надява да предложи проект, който да направи пиенето по-привлекателно - и да подтиква промишлеността. Конкурсът приканва младежите на възраст от 20 до 39 години да споделят своите бизнес хрумвания, които да дадат подтик на търсенето измежду техните връстници - без значение дали става въпрос за японско саке, шочу, уиски, бира или вино.

Групата, която организира състезанието за данъчния орган, твърди, че новите привички - частично образувани по време на пандемията от ковида - и застаряващото население са довели до спад в продажбите на алкохол, заяви "BBC ". Тя желае от участниците в състезанието да предложат промоции, брандиране и даже авангардни проекти, включващи изкуствен интелект. Японските медии настояват, че реакцията е била смесена, като някои от тях са подлагали на критика предлагането за разпространение на вреден табиет. Но други са разгласили странни хрумвания онлайн - като да вземем за пример известни актриси, които "играят " като хостеси с виртуална действителност във виртуални клубове.

Участниците би трябвало да показват концепциите си до края на септември. След това най-хубавите проекти ще бъдат създадени благодарение на специалисти, преди окончателните оферти да бъдат показани през ноември. На уеб страницата на акцията се споделя, че пазарът на алкохол в Япония се свива, а за това способстват и по-възрастните демографски индикатори в страната - наред с намаляващата раждаемост. Последните данни на данъчната организация демонстрират, че през 2020 година хората са пили по-малко, в сравнение с през 1995 година, като броят им е намалял от 100 литра седмично на 75 литра.

Данъчните доходи от облагането на алкохола също са се свили през годините. Според вестник "The Japan Times " през 1980 година те са съставлявали 5 % от общите доходи, а през 2020 година са едвам 1,7 %. Световната банка пресмята, че съвсем една трета (29 %) от популацията на Япония е на възраст 65 и повече години - най-високият дял в света. Притесненията по отношение на бъдещето на саке не са единственият проблем, който се слага пред японската стопанска система - съществуват терзания по отношение на предлагането на по-млади фрагменти за избрани типове работа, както и по отношение на грижите за възрастните хора в бъдеще.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР