Младите хора, които са подложени на физическо наказание, са почти

...
Младите хора, които са подложени на физическо наказание, са почти
Коментари Харесай

Смятате ли, че биенето на деца трябва да бъде забранено? Гласувайте в нашата анкета

Младите хора, които са подложени на физическо наказване, са съвсем три пъти по-склонни да развият неприятно психическо здраве, предизвестяват лекари - само че мислите ли, че биенето на деца би трябвало да бъде неразрешено?

Доклад на Кралския лицей по педиатрия и детско здраве (RCPCH) прикани държавното управление да последва Шотландия и Уелс в криминализирането на физическата дисциплинираност на децата. Съгласно Закона за децата от 2004 година е нелегално родител или настойник да удря детето си, с изключение на когато това се смята за „ рационално наказване “.

Служител по протекция на детето проф. Андрю Роуланд изясни, че актуалният закон основава „ сиви зони “ " към физическото наказване. Той продължи: „ Промяната на законите в Англия и Северна Ирландия ще ни даде безспорна изясненост и ще подсигурява, че няма случаи, в които е задоволително или законно да се удря дете.

„ Изследванията и историята ни демонстрират, че насилието е постоянно циклично по природа, от нас като възрастни зависи да прекъснем този цикъл за нашите деца. " Т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР