Младите европейски потребители пътуват по-умно и „по-леко по време на

...
Младите европейски потребители пътуват по-умно и „по-леко по време на
Коментари Харесай

Huawei Summer Barometer: кои са любимите смартфон дейности на младите по време на летните почивки

Младите европейски консуматори пътуват " по-умно " и „ по-леко " по време на лятната си отмора - това разкрива изследването Huawei Summer Barometer, извършено през май месец тази година. Смартфоните са се трансформирали в най-важната част от багажа по време на почивката, замествайки общоприетите фотоапарати и музикални плейъри.

Резултатите от проучването на Huawei демонстрират, че 95% от европейците сред 18 и 24 години употребяват своите смарт телефони за фотоси. 96% от българите на тази възраст снимат „ елементарни " фотоси със своите телефони, а 91% вършат известните селфи фрагменти. Казано с други думи, младежите не употребяват към този момент обичайните фотоапарати. Това ненапълно е и с помощта на обществените мрежи - те не просто снимат фрагменти, а споделят своето наличие в общественото пространство. Това се прави от приблизително 70% от европейските консуматори на възраст сред 18 - 44 година, а делът на българите тук е 84%, т.е. ние сме много по-активни в шерването на лично наличие.

Данните на Huawei Summer Barometer сочат, че съвсем половината от младите консуматори в Европа (48%) употребяват смарт телефона като желан музикален плейър по време на пътуванията, като това вършат над половината от българите или тъкмо 55%. Младите хора у нас употребяват своите смарт устройства интензивно на празненства или други обществени събития - 45% от тях употребяват външни колонки, които са свързани с техния смарт телефон посредством Bluetooth.

Активната приложимост на смарт телефоните изтощава техните акумулатори и не е изненадващо, че съвсем всеки втори млад европеец употребява външна батерия или други аксесоари, които трансформират шерването на наличие, сърфирането и всички интернет действия в още по-приятно преживяване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР