Млади социалисти от градската организация на МО в БСП –

...
Млади социалисти от градската организация на МО в БСП –
Коментари Харесай

Млади социалисти искат София на чисто

Млади социалисти от градската организация на МО в Българска социалистическа партия – София, съпроводени от общинския консултант от групата на Българска социалистическа партия в СОС Николай Николов, проведоха осведомителна акция в регион " Сердика ", която цели да опише на жителите за построяването на нова апаратура за горене на боклуци до Топлоелектрическа централа София. 

Столичният общински съвет отхвърли предлагането на общински съветници от Българска социалистическа партия и други политически сили да се организира локален референдум, обвързван с построяването на тази апаратура.

“Недопустимо е това, че Столичният общински съвет отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия - София и други политически партии за провеждането на локален референдум. Изграждането на сходен вид апаратура в жилищната зона на София ще бъде сериозен проблем за генерации столичани. Важно е хората да бъдат осведомени за негативите, които ще търпят от това решение ” показа Петко Димитров, ръководител на МО в Българска социалистическа партия – Сердика и водач на младите социалисти в столицата.

Младежите акцентираха, че работата на такава апаратура в допълнение ще усили замърсяването на атмосферния въздух в София. Те означиха, че работата на инсталацията в региона ще аргументи разрушаването на така и така неподдържаната инфраструктура в тази част от столицата, Отпадъците ще бъдат извозвани до нея с камиони, за които инфраструктурата на региона не е пригодена.

Младите социалисти от столицата проведоха четири осведомителни пункта в разнообразни квартали на регион " Сердика ”. Стартът на самодейността те сложиха с обиколка на Централна гара и Централна автогара. Мобилни пунктове бяха позиционирани и пред основните входове на огромни супермаркети в Банишора, Малашевци и Орландовци. На тях те раздаваха листовки, в които всеки можеше да прочете за какво такава апаратура би имала извънредно отрицателно въздействие върху региона и живеещите в него. Всеки един жител получи и здравна маска, предпазваща от нездравословни за поемане субстанции. С раздаването на тези маски младите социалисти показаха своето терзание за въздуха, който ще дишат живущите в региона, след построяването на инсталацията за горене на отпадък.

Младежите се оповестиха в поддръжка на една по-чиста София и бистрота в изразходването на средства и запаси за непорочност от Столична община.

Инициативата е част от акцията на Младежко обединяване в Българска социалистическа партия - София “24 х 24 ”, на която месец хазаин е регион " Сердика ". “24 х 24 ” планува младите социалисти да посети всеки един регион в София и да извърнат внимание на неговите проблеми, както и на вероятните им решения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР