Млади певци от Италия и солисти на Варненската опера ще

...
Млади певци от Италия и солисти на Варненската опера ще
Коментари Харесай

Концерт с участниците в майсторския клас на проф. Тортора днес във Варна

Млади артисти от Италия и солисти на Варненската опера ще поднесат на 26 юли, 19.00, Основна сцена, концерт с определени фрагменти от емблематични оперни произведения. Акомпанимент на пиано Стефан Бояджиев и Руслана Шевельова.

За втора поредна година професор Ирма Тортора, учител по оперно пеене и шеф на Солистичния департамент в Държавна консерватория „ Джузепе Мартучи “ Салерно, гостува в границите на контракта за съдействие и продан, подписан сред Държавна опера Варна и италианското висше образователно заведение. Във водения от нея майсторски клас, който се организира сред 22 и 28 юли 2024 година, вземат участие четирима италиански студенти, селектирани от шефа на ТМПЦ Варна Даниела Димова, и шестима солисти на Варненската опера. Четирима от българските артисти на собствен ред ще гостуват в Италия напролет на 2025 година

Проф. Тортора показа, че вижда забележителен напредък във вокалното майсторство на варненските солисти, за които единственото предизвикателство е дикцията, само че българите съгласно нея са с добра езикова предиспозиция за пеене на италиански. Маестрата изрече благодарности на Даниела Димова за това, че подава ръка на младите гении, и изрази предпочитание креативният продан сред Варна и Салерно да продължи и отсега нататък.

Концертът е с вход свободен.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР