Млади оперни таланти от цял свят пристигнаха в Пловдив са

...
Млади оперни таланти от цял свят пристигнаха в Пловдив са
Коментари Харесай

Млади тенори от цял свят се съревновават в конкурс на името на Камен Чанев

Млади оперни гении от целия свят дойдоха в Пловдив са състезанието " Гласът на Камен ". Съревнованието на името на починалия млад тенор Камен Чанев стартира на следващия ден.

" Конкурсът е задача, тъй като не можем да спрем да мислим за Камен, с изключение на в бъдеще време, когато негови посланици на концепцията за почтеност в изкуството и в професионализма, ще продължат и то с посланици от целия свят. ", споделя доцент Нина Найденова, шеф на състезанието " Гласът на Камен ".

Интерес към състезанието са показали 40 претенденти от разнообразни континенти. 28 от тях са селектирани за първия тур. Журито се оглавява от Хосе Кура.

Създаването на този конкурс е било едно от последните стремежи на Камен Чанев преди гибелта му, споделя дамата до него Таня Иванова. Младият тенор умря ненадейно след затруднения от COVID-19.

" Това бяха последните думи на Камен Чанев - да направя конкурс за млади тенори. И съм доста щастлива и признателна на всички, забъркани в това дело, че се обединихме в тази идея гласът на Камен да продължава да живее и неговото обръщение да се осъществя. ", споделя Таня Иванова.

Още детайлности вижте в директното включване на Владислав Севов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР