Млади мечтатели в инициативата на фондация Оставам тук-ученици от Руската

...
Млади мечтатели в инициативата на фондация Оставам тук-ученици от Руската
Коментари Харесай

Млади мечтатели разказват за подкаста „Аз сред всички – пътят към успеха

Млади мечтатели в самодейността на фондация „ Оставам тук " -ученици от Руската гимназия, разказватпред Дарик за тези, които ги въодушевяват и личностите, които канят в своя първиподкаст.

„ Трябва да следваме фантазиите си, без значение от това, какво хората мислят за нас ". Това сподели в ефира на Дарик десетокласничката от ПГЧЕ „ В. Левски " в Бургас - Дара Адемова.

Тя, дружно с Ивон Тодорова, Мария Богдановаи Ева Коцева са част от ученическия съвет на гимназията. Младите мечтателки са и в основата на плана на фондация „ Оставам тук " за кариерно насочване „ Аз измежду всички – пътят към триумфа ". Той се осъществя, посредством подкаст в открити пространства и с изключение на видеозаснемане и разпространениеима и аудитория онлайн – учениците от Руската гимназия.

Организаторите на събитието, в което поддръжка оказва и ръководителката на учениците - Ваня Димчева, канят съумели персони, които описват за своя професионален път и стимулират младите да следват задачите си.

„ Радваме се на огромен интерес. Децата се оправят необикновено и въвличат от ден на ден свои връстници в плана ", изясни Ана Йовчева от фондацията.

Последният посетител за месец март беше цирковият актьор и еквилибрист Енчо Кирязов /настоящ зам.-кмет на Община Ямбол/. Според Ивон Тодорова, която влиза и в ролята на водещ на подкаста, диалогът с него е билвдъхновяващ и потребен.

„ Той е минал през доста тествания с цел да реализира това, към което се е стремял. За мен беше мотивиращо да го чуя ", описа Ивон.

За самата нея е било същински вълнуващо, тъй като е разкрила смисъл персонално за себе си. Същото показа и нейната връстничка Мария Богданова, съгласно която откритите отговори на еквилибриста,са й дали насоки за съответен блян в бъдещото обучение.

И макар, че Ева Коцева не е съумяла да участва на срещата с Енчо Кирязов, с цел да взе участие в VII-та Национална конференция „ Да мислим екологично за бъдещето ", беше безапелационна, че към този момент има забавни оферти за покана на идващите вдъхновяващи персони в ученическия подкаст.

За срещите с триумфа, за фантазиите и бъдещето, чуйте какво споделиха всички те в звуковия файл:

Автор на обявата: Натали Петрова, Дарик Бургас
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР