Млади и перспективни изпълнители от Азербайджан, Беларус, България, Италия, Латвия,

...
Млади и перспективни изпълнители от Азербайджан, Беларус, България, Италия, Латвия,
Коментари Харесай

Киноактьор, модел и оперен певец сред изпълнителите на Откритие

 Млади и перспективни реализатори от Азербайджан, Беларус, България, Италия, Латвия, Малта и Турция ще показват конкурсните песни – финалисти в тазгодишния конкурс " Откритие ". На 19 май публиката ще чуе нова музикална поп и рок продукция, основана от модерни създатели на песни. Конкурсът, като част от фестивалната стратегия, въпреки и в скъсен вид, като край на радиоконкурс се завръща след 2 годишна пауза. През годините в този единствен най-дълго оживял през годините български поп-фест са взели участие представители от близо 70 страни от целия свят, като доста от тях са и измежду днешните звезди на страните си, даже лауреати от " Евровизия ", " Сан-Ремо ", музикални формати и мн. други

Копозициите, които бяха излъчени авансово в радиоефира ще бъдат показани и " онлайн " на сцената на театъра във Варна, където интернационално жури ще дефинира премиите. Освен за ария и аранжимент ще бъдат връчени награди и за изпълнителска инерпретация.

По традиция фестивалната конкурсна вечер на " Откритие “ показва и специфични посетители. Тази година това са добре познатата българска групировка Deep Zone Project и за първи път у нас английският реализатор Джоузеф (Джо Джеймс), нашумял след присъединяване си в X Factor като част от момчешката тайфа Rough Copy и сега разрастващ сполучлива солова кариера.

Участниците

Риад (Riad) от Азербайджан е 24-годишен реализатор, модел и артист, израснал в столицата Баку. На фестивала " Откритие “ той показва третата авторска ария, написана за него. Учи в музикално учебно заведение, където свири на цигулка и пее в хора. Музикалните си занимания като соло реализатор продължава и като студент в Държавния стопански университет. Участва в академични музикални състезания и става любим на публиката в шоуто " The Voice of Azerbaijan “. Паралелно Риад развива сполучлива кариера като модел в Азия и Европа и към този момент има няколко функции в киното, като още за дебютната печели премията за най-хубав артист на филмовия фестивал в Пекин.

Рут Портели (Ruth Portelli) от Малта е родена през 1989 година в Кала, остров Гозо, където живее. Учи малтийски и испански в Университета на Малта. Певческият й гений е открит в ранна детска възраст. Още на 11 години стартира да пее в спектакли на оперния спектакъл в Гозо и взе участие в турнетата на трупата из Европа. Участвала е в доста национални фестивали и концертира из цялата страна. Пее в оперни спектакли, мюзикъли. Една от преподавателките й по пеене е българското сопрано Адриана Йорданова, която живее и работи в Малта.

Олга Горничар от Беларус е солистка на филхармонията в град Могильов, лауреат на телевизионни състезания и фестивали, учител по поп вокал. Песните й се излъчват по всички национални радио станции и малките екрани. Публиката на фестивала " Откритие “ към този момент я познава от присъединяване й през 2013 година, когато във Варна завоюва специфична премия за най-хубав женски вокал. Олга Горничар има награди от фестивали в Русия, Украйна, Молдова, Полша и други

Теодора Радилова от България е родена през 1983 година в Малко Търново. От дребна се занимава с музика. Учи класическо пеене в Бургас при Ксения Драгостинова. Продължава образованието си по музика в София в школата на Искра Милкова. Има участия с певицата Тони като беквокал. През 2017 година с песента " Сутрин “ на композитора Михаил Недков печели премията на слушателите на БНР в 48-ото издание на състезанието " Пролет “.

Рикардо Чис (Riccardo Cis) от Италия е поп и оперен реализатор. Репертоарът му включва негови авторски песни, композиции на известни италиански реализатори, арии от опери и песни от оперети за баритон и тенор. Занимава се с музика от детска възраст, когато стартира да свири на пиано, китара и саксофон, само че още рано е видян геният му на оперен реализатор. Учи класическо пеене в консерваторията в Рива дел Гарда. Широкият диапазон на гласа му му разрешава да взе участие в доста концерти, шоу стратегии, благотворителни събития. През 2017 година печели националната музикална премия във формата " Sanremo Unlimited “, част от едноименния музикален фестивал.

Бюшра Акьол (Büşra Akyol) от Турция е родена през 1991 година Завършила е Техническия университет Йълдъз в Истанбул. Занимава се интензивно с музика и учи при разнообразни вокални педагози. Пее с редица групи, насочени към стиловете поп и различен рок, както и като соло реализатор.

Янис Лемежис (Janis Lemežis) от Латвия е мулти инструменталист, композитор и вокален реализатор, роден през 1985 година Пее на 5 езика: латвийски, съветски, британски, арменски и казахски. Учи саксофон и акордеон в музикалното учебно заведение в родния си град Салдус и в Лиепая. Музикалната си кариера стартира в рок група, а през 2011 година издава първия си сингъл като соло реализатор. Има награди от фестивали в Латвия, Армения, Беларус и други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР