Млади хора и особено студенти се възползват от лизинга с

...
Млади хора и особено студенти се възползват от лизинга с
Коментари Харесай

Всеки втори iPhone 15 се купува на изплащане

Млади хора и изключително студенти се възползват от лизинга с нулево оскъпяване на А1

iPhone 15 Pro в розов цвят е най-търсеният от новите смарт телефони на Apple, разкри Александър Колев от А1 България (снимка: A1 България)

Около половината от всички покупки на нов iPhone от A1 България се осъществят по скица за погашение, с помощта на лизинговата система на компанията. Най-желаните модели са тези от „ професионалните “ серии на смарт телефона – всички със суфикса „ Pro ” в наименованието си.

Над 90% от предварителните поръчки за най-новия модел iPhone 15 са точно „ Pro ”, разкри компанията броени дни след формалното „ кацане “ на флагманския смарт телефон, което бе на 12 септември.

49% от поръчките, получени до момента, са за модела iPhone 15 Pro. Други 44% от предварителните поръчки са за iPhone 14 Pro Max. Едва 6% се падат на двата базови модела iPhone 15 и iPhone 15 Plus.

Това е всекидневно систематизиране за предварителните поръчки и всекидневно по-късно, след появяването на новите смарт телефони в комерсиалната мрежа, съотношенията последователно се изравняват в границите на няколко месеца, показа Александър Колев, управител продуктово портфолио и аксесоари в A1 България.

Фактът, че хората могат да си купят сходен телефон на погашение посредством лизинговите схеми с нулево оскъпяване на A1 България, оказва помощ на мнозина да се снабдят елементарно с най-новата версия на емблематичния iPhone, добави той.



Като цяло Pro моделите са търсени най-много от хора във възрастовата група 30-45 докъм 50 години, показа още Колев. Базовите модели се купуват от по-млади хора, в това число студенти. Именно измежду тях е доста търсена опцията за лизинг с нулево оскъпяване.

В момента базовият iPhone 15 се предлага от оператора за 74,99 лв. на месец, а версията iPhone 15 Plus – за 78,99 лева./мес. Прави усещане, че най-търсеният цвят в тази категория е розовият: 40% от поръчките са такива. Вторият най-желан цвят е черният. Въпреки това много прелестно наподобяват и другите три вариации – синя, зелена и жълта.

От „ Pro ” моделите iPhone 15 Pro се предлага на погашение за 97,99 лева./мес., а iPhone 15 Pro Max – за 118,99 лева./мес. В тази група най-желаният цвят е естественият исполин (42% от заявките), следван от черния исполин (25%). Това е обяснимо, като се има поради „ професионалния “ образ на модела.

Титаниевият цвят не е инцидентен. Самият телефон е направен от лека титаниева сплав, вместо стомана, което в действителност прави устройството много по-леко. В същото време изборът на материал е част от екологичната политика на Apple, според която в новите модели се влагат огромно количество рециклирани материали, с цел да се отговори на възходящата потребност от запазване на естествените запаси.

Линията iPhone 15 се дефинира като най-екологичната от всички до момента, акцентира Илияна Захариева, шеф корпоративни връзки в A1 България. Корпоративната обществена отговорност е на дневен ред за бизнеса през днешния ден и тази тематика е доста значима и за производителите на устройства като Apple, и за техните сътрудници като A1 България, добави Захариева.

Финансовата рецесия наподобява не е повлияла мощно на пазара у нас, разкриват още данните от предварителните поръчки на iPhone 15 към A1 България. Броят на поръчките е с 31% по-голям от предварителните покупки на предходния модел.

Общо за интервала от 2019 година до момента растежът в търсенето на iPhone е към 53%, като се вземат поради и прогнозите за последното тримесечие на 2023 година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР