Млади австралийци масово си правят вазектомии поради загрижеността си за

...
Млади австралийци масово си правят вазектомии поради загрижеността си за
Коментари Харесай

Пълен шаш: Вегани масово се кастрират, причината е изумителна

Млади австралийци всеобщо си вършат вазектомии заради загрижеността си за околната среда. Това оповестява LADBible.

Д-р Ник Демедюк, който прави към 10 % от всички вазектомии в страната, споделя, че броят на мъжете сред 18 и 28 години се е нараснал измежду пациентите му. Много от тях са вегани, загрижени за това по какъв начин пренаселеността вреди на планетата.

Демедюк отбелязва, че пациентите му вземат решение да имат единствено едно дете, с цел да спасят планетата или даже да се лишат от опцията да се развъждат. Той счита, че готовността на хората да се откажат от раждането е обвързвана с високо равнище на обучение.

Според лекаря в Южна Америка известността на вазектомията нараства експоненциално, до момента в който в Австралия повишаването на броя на интервенциите става последователно. Австралия е на второ място след Нова Зеландия по брой вазектомии, осъществени на човек.

Психиатърът Танвир Ахмед се съгласи с сътрудник и означи, че в обичайните мъжки култури вазектомията е доста по-рядко срещана, защото мъжката плодовитост е значима за целия клан. Той прибавя, че социално-политическият пейзаж въздейства върху решението на младите мъже да се подложат на интервенция. „ Вазектомията се трансформира в един тип политически акт за вегани и природозащитници. Освен това тази интервенция е известна измежду профеминистите от мъжки пол “, изяснява Ахмед.

По-рано беше обявено, че веган от английския Брайтън не храни сина си с скотски артикули, с цел да избави планетата. Според дамата детето й е изцяло крепко и има отличен вкус.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР