Младен Маринов, който беше министър на вътрешните работи през юли

...
Младен Маринов, който беше министър на вътрешните работи през юли
Коментари Харесай

Младен Маринов: Прокуратурата бе уведомена за полицейското насилие още преди година

Младен Маринов, който беше министър на вътрешните работи през юли 2020 година в нощта, в която е записано полицейското принуждение над протестиращи, разгласи, че всички материали по случая са били предадени на прокуратурата още преди година.

Маринов съобщи, че в никакъв случай не е укривал данни за осъществени закононарушения. Това той направи в обществения си профил в обществените мрежи.

„ Още в нощта на 10 юли 2020 година, когато ми станаха известни видео материали, снимани и публикувани от жители в обществените мрежи и съдържащи данни за превишаване и корист с пълномощия от страна на полицейски чиновници, разпоредих на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи, към оня миг, да бъде осъществено цялостно и обстоятелствено следствие на тези данни. (…)Подадох оставка като вътрешен министър на 24 юли 2020 година. Само 3 дни по-късно – на 27 юли 2020 година, новият вътрешен министър разгласи пред медиите резултатите от завършилата вътрешна инспекция, взетите дисциплинарни ограничения (включително, една от които е с негов акт), както и, че материалите са изпратени по подготвеност на прокуратурата “, написа той.

Досега обаче от прокуратурата не оповестиха да са разкрили аргументи за покачване на обвиняване на база предадените материали.

Маринов добави, че изрично осъжда каквато и да е демонстрация на принуждение. Той изясни, че не приема превишаването и злоупотребата с полицейски пълномощия, както и незаконни дейности, осъществявани против полицейски чиновници, изпълняващи своя длъжностен дълг.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР