Младен Маринов: Грешките в сайта на МВР за броя загинали

...
Младен Маринов: Грешките в сайта на МВР за броя загинали
Коментари Харесай

Младен Маринов: Грешките в сайта на МВР за броя загинали по пътищата са технически

Младен Маринов: Грешките в уеб страницата на Министерство на вътрешните работи за броя починали по пътищата са механически Грешките в уеб страницата на Министерство на вътрешните работи за броя починали по пътищата били механически . Това съобщи за предаването „ Седмицата ” вътрешният министър Младен Маринов. От Института по пътна сигурност упрекнаха вътрешното министерство, че редовно манипулира статистиката и занижава броя на жертвите. От института разгласиха информация от уеб страницата на Министерство на вътрешните работи, където всекидневно се регистрира броят на починалите по отношение на същия интервал за миналата година. Въпреки че числата демонстрират ясно какъв брой тъкмо е разликата, под таблиците за другите дни Министерство на вътрешните работи регистрира по-малък брой починали в несъгласие със личната си статистика.

Според Диана Русинова от института е изключено да става дума за техническа неточност и е нужна самостоятелна инспекция на статистиката, вместо Министерство на вътрешните работи да се самоконтролира посредством инспекции дали дава правилните данни. Според Младен Маринов обаче неточности можело да станат постоянно, само че Министерство на вътрешните работи нямало за цел да манипулира статистиката и не можело да скрие гибел на пътя.

 
" Вчера направих инспекция от всички, които имат отношение по събиране, култивиране и качване на информацията на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи и се откри, че това е чисто техническата неточност , която е позволена в нашия пресцентър при качване на информацията. Смяна на числа може да се наблюдава в дните по какъв начин е вървяла статистиката. Има документ, на който е действителната цифра. Но отново споделям, ние няма по какъв начин да излъжем за умрял човек на пътя. Дайте да стартираме да мислим по какъв начин да решаваме казуса, тъй като ние в България постоянно търсим кусурите. Когато имаме сериозен пропуск, ние сме ОК да бъдем подложени на критика и ще го отстраним. Ние търсим необятна платформа за обединяване към няколко съществени задания и цели, които да ги реализираме взаимно с неправителствени организации, с държавни институции, тъй че да работим напред. Винаги стават неточности, може да стане техническа неточност. Нямаме за цел да манипулираме статистиката, тъй като по този начин не бихме, могли да вземем верните решения ".
 
Цялото изявление с Младен Маринов очаквайте тази събота в предаването „ Седмицата ” по Дарик радио.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР