Младежкият театър излиза на протест в понеделник, а причината е,

...
Младежкият театър излиза на протест в понеделник, а причината е,
Коментари Харесай

Младежкият театър на протест

Младежкият спектакъл излиза на митинг в понеделник, а повода е, че Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) желае да придобие част от постройката на театъра. Казусът е от февруари, когато КЕВР изпраща искане до районното министерство за потребление на част от постройката на Младежкия спектакъл, тъй като е с „ отпаднала нужда ".

„ Отпаднала нужда " е дефиниция, която е надълбоко погрешна, тъй като още при избора на шеф и идея е заложено тук да има театрална сцена за куклен спектакъл. Според мен това е прийом за лишаване по административен метод ", счита Мирослав Боршош - зам.-кмет по културата.

„ Включително при нас има позитивно мнение, че не е отпаднала нуждата. Ние безапелационно заставаме зад този спектакъл ", съобщи и министърът на културата Атанас Атанасов.

В писмена позиция до медиите от енергийния регулатор КЕВР изясняват, че изпитват незабавна и неотложна потребност от спомагателни работни пространства поради комплицираната обстановка с енергийната рецесия. Според тях офисните пространства, стопанисвани от Младежки спектакъл, в никакъв случай не са били употребявани за театрални потребности, а постоянно са били отдавани чартърен на частни ползватели.

„ Това са пространства, които са благосъстоятелност на театъра и които той желае да развива съгласно активността си, т.е. да сътвори условия за основаване на една нова куклена сцена ", изясни в предаването „ Тази неделя " шефът на Младежки спектакъл Михаил Байлов. По думите му новото в позицията на КЕВР е, че те желаят помещението чартърен, а не безплатно.

Според зам.-директора на театъра това е невероятно за осъществяване, защото както Младежкият спектакъл, по този начин и КЕВР са държавни структури. „ Абсолютно невероятно е да има наемане от страната или от другата страна. В нашите проекти това пространство участва като бъдеща театрална куклена сцена ", уточни и Делян Тодоров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР