Младежкият ни национален отбор по футбол прегази Полша U21 в

...
Младежкият ни национален отбор по футбол прегази Полша U21 в
Коментари Харесай

Мартин Минчев игра при страхотна победа на младежкия национален отбор

Младежкият ни народен тим по футбол прегази Полша U21 в дуел от квалификациите за Евро 2021 и резервираха шансове за класиране в шампионата. В последния четвърт час игра и нападателят на Черно море Мартин Минчев, който тази седмица играе и за юношеския народен тим до 19 години, с който има два мача.

Резултатът на стадион " Славия " бе открит в 43-ата минута, когато " лъвчетата " се възползваха от неточност в полската защита и попадение на Тонислав Йорданов изведе България напред. В началото на втората част Станислав Иванов удвои задатъка на " трикольорите ", а в 61-ата още веднъж той навлезе брилянтно в наказателното поле на Полша и оформи крайното 3:0. В 68-ата минута Карол Фила получи втория си жълт картон в срещата и остави тима си с човек по-малко. 

Двубоят стартира нападателно, като още в 3-тата минута " лъвчетата " имаха искания за дузпа, откакто Андреа Христов бе избутан от неприятелски футболист и се свлече на земята. Нарушението обаче бе отвън наказателното поле и реферът отсъди единствено свободен удар. 

Последваха спокойни минути, в които България разиграваше топката и изчакваше отварянето на свободни пространства, само че тимът на Полша бе добре групиран. 

В 18-ата минута Ивайло Найденов подаде добре към Станислав Иванов, който си отвори пространство за удар, само че той бе блокиран от полската отбрана. 

В 30-ата минута тимът на Полша имаше своя късмет да открие резултата. След осъществяване на ъглов удар Петко Христов увисна и остави съперников футболист да насочи удар с глава, само че за благополучие топката мина над напречната греда. 

В 36-ата Ивайло Найденов имаше пространство и подаде на Тонислав Йорданов, който опитва центриране към Калоян Кръстев, само че топката се озова в Станислав Иванов. Нападателят на Левски опитва удар по трева, само че той бе прекомерно слаб и се озова право в ръцете на Камил Грабара.

В средата на полувремето Даниел Наумов се намеси съвършено, откакто Йожвяк мина през българската отбрана и насочи изстрел, само че стражът ни предотврати попадението. 

В 41-ата минута " лъвчетата " проведоха съвършена контраофанзива, която обаче приключи без попадение. Калоян Кръстев подаде на Валентин Антов, който насочи мощен удар, само че топката нацели напречната греда. 

В края на първата част България откри резултата посредством попадение на Тонислав Йорданов. Станислав Иванов се възползва от неточност в отбраната на поляците и откакто лиши топката подаде към Тонислав Йорданов. Нападателят на Литекс насочи изстрел и след рикошет топката влезе в мрежата на Грабара.

Lap.bg
32 фотоси

Началото на втората част бе също толкоз положително, колкото и края на първото полувреме. В 51-ата минута Иванов удвои задатъка на " лъвчетата ". Лъчезар Котев центрира към нападателя на Левски, който по съвършен метод овладя топката и я пусна около вратаря на Полша, с цел да направи резултата 2:0. 
В 59-ата минута Плахета извърши добре свободен удар, с който откри Себастиан Валукевич, който опитва удар с глава, само че топката мина настрана от вратата на Наумов. 

Две минути по-късно Станислав Иванов вкара второто си попадение в срещата, правейки резултата типичен. Нападателят получи топката от Калоян Кръстев и след независим рейд навлезе в наказателното поле и с мощен удар матира вратаря на Полша. 

В 64-ата минута Иван Турицов позволи неточност, която можеше да оправдава Полша в срещата, само че вратарят Наумов бе на вярното място и покри неточността на бранителя.

Малко по-късно поляците останаха с човек по-малко. Карол Фила получи втория си жълт картон в срещата и бе заставен да напусне терена прибързано. 

Последните минути бяха спокойни и дуелът на стадион " Славия " просто се доигра.

Така България нанесе първо проваляне на Полша и резервира шансове за Евро 2021. Лидер в група 5 е Русия с 11 точки, а Полша заема второто място с точка по-малко. " Лъвчетата " са трети с 8 точки в актива си. 

Състави: 

България:  1. Наумов, 19. Турицов, 2. А. Христов, 15. П. Христов, 4. Лясков, 16. Найденов, 6. Антов, 21. Котев, 9. Йорданов, 7. Кръстев, 10. Иванов

Наставник: Александър Димитров

Полша: 1. Грабара, 3. Пестка, 4. Собочински, 5. Валукиевич, 6. Амбросиевич, 7. Йожвяк, 10. Кимала, 14. Листовски, 15. Гуми, 17. Богуш, 19. Фила

Наставник: Чеслав Михневич

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР